Erdoğan, AKP Belediye Başkan adaylarını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilen törenle 40 ilin adayını açıkladı. İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklmaayan Erdoğan konuşmasına MHP lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek başladı.

Erdoğan "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye Cumhur İttifakı'na olan bağlılığını bugün bir kez daha beyan ettiği için teşekkür ediyorum. Türkiye, Cumhur İttifakı'ndan aldığı güçle çok daha sorumluluk ve büyük mücadelelerden büyük bir başarıyla çıkacaktır" dedi.

Erdoğan CHP HDP ve İYİ Parti'yi hedef alarak "Terör örgütünün içinde olduğu bir ittifaktan; millet ittifakı, vatanseverlik çıkar mı? Malum ittifakın içinde vatanseverliğe karşı, milliyetperverliğe karşı ne ararsanız var. Ana muhalefet partisinin Kandil'den aldığı icazetle bir araya gelen böyle bir ittifakı milletim sandığa gömecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "31 Mart 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu seçim manifestomuzla birlikte açıklayacağız"

Mevcut belediye başkanlarından 10 isim bir kez daha aday gösterildi: Antalya, Artvin, Denizli, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Antep, Gümüşhane, Kastamonu, Kırıkkale.

İşte Adaylar:

Adıyaman

Dr. Süleyman Kılınç- Adıyaman Eğt. ve Araş. Has. Beyin Cerrahı Dr.

Amasya

Cafer Özdemir- Amasya Belediye Başkanı

Antalya

Menderes Türel- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

Ardahan

Yunus Baydar- Eski Ardahan İl Başkanı

Artvin

Mehmet Kocatepe- Artvin Belediye Başkanı

Bartın

Yusuf Ziya Aldatmaz- AKP Bartın Merkez İlçe Başkanı / İGM üyesi

Batman

Murat Güneştekin- AKP Batman Eski İl Başkanı / İnşaat mühendisi

Bayburt

Fatih Yumak- AKP İl Başkanı

Bitlis

Nesrullah Tanğlay- AKP Bitlis İl Başkanı

Bolu

Fatih Metin- Ticaret Bakan Yardımcısı

Burdur

Deniz Kurt - Eski AKP Burdur Teşkilat Başkanı

Bursa

Alinur Aktaş- Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı

Denizli

Osman Zolan - Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

Diyarbakır

Cumali Atila - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı-Kayyım

Düzce

Faruk Özlü- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı

Elazığ

Şahin Şerefoğulları- İş insanı– Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı

Erzurum

Mehmet Sekmen- Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı

Gaziantep

Fatma Şahin- Antep Büyükşehir Belediye Başkanı

Giresun

Aytekin Şenlikoğlu- AKP Giresun İl Başkanı

Gümüşhane

Ercan Çimen- Gümüşhane Belediye Başkanı

Hakkari

Cüneyt Epcim - Hakkari Vali Yardımcısı

Kahramanmaraş

Hayrettin Güngör- TBB Genel Sekreteri Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi

Karabük

Burhanettin Uysal- AKP eski milletvekili / Karabük Ünv. Eski rektörü

Kastamonu

Tahsin Babaş- Kastamonu Belediye Başkanı

Kayseri

Memduh Büyükkılıç- Melikgazi Belediye Başkanı

Kırıkkale

Mehmet Saygılı - Kırıkkale Belediye Başkanı

Kırklareli

Burak Süzülmüş- İş insanı - Kırklarelispor Başkan Yardımcısı

Kilis

Mehmet Abdi Bulut- Kilis Eski Belediye Başkanı

Kocaeli

Tahir Büyükakın - Bilecik Valisi

Malatya

Selahattin Gürkan- Battalgazi Belediye Başkanı

Nevşehir

Rasim Arı- Gençlik Ve Spor Bakanlığı – Daire Başkanı

Niğde

Emrah Özdemir - Niğde Eski İl Başkanı

Ordu

Hilmi Güler- Enerji Ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı

Rize

Rahmi Metin- Rize Eski İl Genel Meclis Başkanı

Samsun

Mustafa Demir- Bayındırlık Eski Bakanı

Sinop

Ali Çöpçü- Sinop İl Başkanı

Şanlıurfa

Zeynel Abidin Beyazgül - AKP Eski İl Başkanı

Şırnak

Mehmet Yarka- İş insanı

Tekirdağ

Mestan Özcan– Ziraat Mühendisi

Yalova

Yusuf Ziya Öztabak- AKP Yalova İl Başkanı /Mali Müşavir

Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Kuruluşundan bu güne sandık kurulu üyeliğinden genel başkanlığa kadar her kademede, ilçe, belde, il teşkilatlarında AKP'ye hizmeti geçmiş arkadaşlarımız. Ülkemize ve dünyanın dört bir yanında yanımızda olan tüm kardeşlerimize en kalbi şükranlarımı iletiyorum. Sandıktan kendisine çıkan her bir oyun hakkını vermek için gece gündüz çalışan milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, mahalle teşkilatlarımıza hepinize çok teşekkür ediyorum. "

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye Cumhur İttifakı'na olan bağlılığını bugün bir ekz daha beyan ettiği için teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti olarak Cumhur İttifakı'na olan bağlılığımızı buradna bir kez daha beyan ediyoruz.Sayın Bahçeli'ye önümüzdeki seçimlerde Ankara, istanbul ve İzmir'de aday çıakrmayarak AK Parti'yi destekleme kararına ayrıca teşekkür ediyorum."

"Özellikle 31 Mart seçimlerinin gerçekten cumhur İttifakı karşısında, Sayın Bahçeli'nin ifadesiyle Millet ittifakı karşısında yükümüzün en kadar ağır olduğunu bir kez daha burada ifade etmek istiyorum. Zira bu malum ittifakın içinde vatan severliğe karşı ne ararsanız var. Hele hele terör örgütünün içinde olduğu böyle bir ittifaktan milli bir ittifak, vatan severlik çıkar mı? Bugün bazı medya yayınlarında da gördüğümüz gibi çocukları dağalara kaçırıp Kandil'de onlara neler uygulandığnıı görüyoruz. Şuanda Anamuhalefet partisi Kandil'den aldıkları icazetle böyle bir ittifakı inanıyorum ki benim miletim o teröristleri nasıl çukurlara gömdüyse şimdi de sandığa gömecektir. Kardeşlerim onun için çok çalışacağız. Çok gayret edeceğiz. Ana kademe, kadın kollarımız, gençler kapı kapı dolaşarak çok çalışacağız"

"Şimdi yeni bir seçime giriyoruz, 31 Mart 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu seçim manifestomuzla birlikte açıklayacağız. Yeni dönemin en önemli özelliği; hizmet belediyeciliğini gönül belediyeciliğiyle daha üstün noktaya taşıyacak olmamızdır."

"Bugün 31 Mart 2019'da yapılacak mahalli idari seçimlerinde göstereceğimiz 40 büyükşehir veya il merkezimizdeki isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce önümüzdeki seçimlerde nasıl bir mahalli idareler seçimi sunacağımız hakkında bilgi vermek istiyoruz. Önümüzdeki ay tüm adaylarımızı belli ettikten sonra seçim manifestomuzu sizlerle paylaşacağız. AK Parti olarak mahalli idarelerde milletimizin karşısına çıktığımız 2014 yılında yerel kalkınma başlıyor demiştik. Pek çok belediyemiz AK Parti ile yepyeni bir çehreye kavuşmuştur. Toplam belediyelerin yarısına denk gelen 800 belediye başkanlığı kazandık. Böyleece mahalli idareler sçeiminde en büyük başarımızı da 2014 yılında elde etmiş olduk. Şimdi 31 Mart 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu seçim manifestomuz ile açıklayacağız. Hizmet belediyeciliğini gönül belediyeciliği ile daha üstlere taşıyacağız önümüzdeki dönemde. 2019 Mart'ı için formulümüz aynıdır."

"2014 seçimlerine Gezi olaylarıyla, FETÖ'nün girişimleriyle girdi. Biz o seçimlere de "daima millet, daima hizmet" sloganıyla girdik ve kazandık. Mahalli seçimlerle ilgili en büyük başarımızı da 2014'de elde ettik. 31 Mart seçimleri için sloganımız belli ama seçim manifestomuz da açıklayacağız. Hizmet belediyeciliğini gönül belediyeciliğiyle başka bir noktaya taşıyacağız."

"AK Parti'nin oy hedefi, yüzde 100'ün desteğini almaktır. Buna ne kadar yaklaşırsak kendimizi o kadar başarılı görürüz."