Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı. 2015’te AKP’den İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı olan Bulu’nun atama kararı tepki çekti.

Erdoğan, AKP’li aday adayını Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadı

2015'te de AKP İstanbul 1. bölge milletvekili aday adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Söz konusu atamaya karşı çıkan öğrenciler de sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş üniversiteye rektör atadı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararlarına göre;

►Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu,
►Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kutluhan,
►Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek,
►Beykoz Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Durman,
►Çağ Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Ünal Ay atandı.

ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

Boğzaiçi Üniversitesi öğrencileri karara tepki gösterdi.Twitter’dan açıklama yapan Boğaziçi Dayanışması, “Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle okulumuza Melih Bulu’nun kayyum olarak atandığını öğrendik. Boğaziçi öğrencileri olarak demokratik süreçleri tanımadan atanan yandaş rektörleri kabul etmiyoruz. Melih Bulu bizim rektörümüz değildir! #KayyumRektörİstemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Boğaziçi LGBTİ+ ve Boğaziçi Kadın+ Dayanışması da Twitter’da itirazlarını dile getirdi. Sosyal medyada karara tepkilerini yazan Boğaziçililere ODTÜ ve İTÜ öğrenci grupları başta olmak üzere, diğer üniversitelilerden destek geldi. #KayyumRektörİstemiyoruz etiketi kısa sürede Twitter gündemine yerleşti.