AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek gıda fiyatlarına ilişkin esnafı suçladı, "Bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir" dedi. Erdoğan ayrıca, "Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var, doğru" ifadelerini kullandı.

Erdoğan artan gıda fiyatlarından esnafı sorumlu tuttu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında "Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde bu restoranlarla ilgili açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Bir düşüncemiz var. Küçük esnafımızı yalnız bırakamayız" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, yüksek gıda fiyatlarına ilişkin, "Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Önümüzdeki bir ay içinde bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yöneteceğiz. Vatandaşın bu konuda ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabi beyaz-kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz. Buradan esnaflara sesleniyorum eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulüm etmeyin" açıklamasında bulundu.

KORONAVİRÜS MUTASYONU: OLUMSUZ GELİŞMELER VAR

Bazı ülkelerin mutasyonlu virüse karşı ek tedbirler aldığı, Türkiye'nin de bu noktada yeni tedbirler alıp almayacağının sorulması üzerine Erdoğan, vaka sayılarında azalma olduğunu belirtti.

Her şeyden önce bu konuda kendisi için Bilim Kurulu'nun ifadelerinin, açıklamalarının önem arz ettiğini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama ben daha çok değerlendirmeleri vefatla ilgili yapıyorum. Vefat sayılarındaki düşüş beni ciddi manada ümitlendiriyor. Bundan dolayı da ben ümitliyim. Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var doğru, fakat onu da inşallah aşacağımıza inanıyorum. Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde bu restoranlarla ilgili, bunun yanında bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire, biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Bunun için de son açıklamalarımda mali destekler noktasında 1000 lirayla, 750 ve 500 lira gibi bir desteği 3 ay süreyle verme kararı aldık ve bu adımı atmakla da çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Çünkü şu anda küçük esnafımızı yalnız bırakamayız onlara da gerekli desteği verdik, veriyoruz."

ELON MUSK İLE GÖRÜŞME

Tesla ve SpaceX'in Kurucusu Elon Musk ile telefon görüşmesine ilişkin konuşan Erdoğan, "Müşterek neler yapabiliriz bu konuda ben de bir arkadaşımızı görevlendirerek, Elon Musk ile sürekli irtibat halinde olacaklar. Tabi Elon, 2020 itibariyle dünyanın en zengini oldu. 'Çok çalışıyorum' diyor. 'Çok çalışınca da çok kazanıyorum' diyor." ifadelerini kullandı.

HAYVAN HAKLARI YASASI TASARISI

Hayvan hakları tasarısının ne zaman meclise geleceği konusunda ise Erdoğan, "Hayvan Hakları Yasası takvime göre her an Meclis’e gelebilir" dedi.