Erdoğan: Başika üssü orada duracaktır

Rize'deki toplu açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanı inşası ile ilgili müjdeyi bu gün burada veriyorum. 2 Kasım'da ihale dosyalarını alıyoruz" dedi.

Erdoğan, "Türkiye, 15 Temmuz'un tortularını temizlemek için adım adım ilerliyor. Canı yanan bu millet. Şehitlerimizle ilgili kararı verme yetkisi milletindir, başkasının değil. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ifadelerini de kullandı. 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar için de konuşan Erdoğan, "Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar, onlar artık bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar" dedi.

15 TEMMUZ'DA MÜCADELEYİ ONURLU ŞEKİLDE VERDİNİZ

Darbe girişiminin gecesinde darbecilere karşı sokağa çıkanlarla ilgili "15 Temmuz'da onurluca mücadele verdiniz. Şehitler Anıtı'nı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışına dikeceğiz" diyen Erdoğan, "Bizim mücadelemize tiyatro diyenlerin, gösteriş diyenlerin bu sözleri artık gaflet kapsamına giriyor" sözlerini sarf etti.

'ZERRE KADAR YİĞİTLİK VARSA ÜLKENE DÖN, BURADA YARGILAN'

Cumhurbaşkanı, ABD'de ikametine devam eden Fethullah Gülen için de "Zerre kadar yiğitlk varsa, gel ülkene dön. Sığınma Amerika'ya. Burada yargılan. Ama gelemez. Bunlar PKK, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütüdür. 15 Temmuz başarılı olsaydı sadece demokrasi rafa kaldırılmış olmayacaktı. Türkiye işgal tehdidi ile karşı karşıya kalacaktı" dedi.

'FIRAT KALKANI'NDA İLERLİYORUZ'

Erdoğan, Türkiye'nin devam ettirdiği Fırat Kalkanı Operasyonu ve yaklaşan Musul operasyonuyla ilgili olarak da ''Fırat Kalkanı'nda ilerliyoruz, Dabık'a ilerliyoruz. Musul'un ne DEAŞ'A ne başka terör örgütlerine verilmesine müsade edemeyiz. Başika üssü de orada duracaktır, Türkiye'ye yapılabilecek terör saldırıları için bir sigortadır. Sana sesleniyorum ey Irak Merkezi yönetimi. DEAŞ'ı Musuıl'a niye soktun, Kerkük'e niye soktun. Nerdeyse Bağdat'a girecek. Neredesin ey Irak Merkezi Yönetimi. İbadi, bizden üs kurmamızı isteyen sendin. Şimdi ne değişti? Irak halkı ile sorunumuz yok ama bu yönetim şekliyle sorunumz var. Biz Peşmerge kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz. Türkiye'nin bölgedeki askeri varlığı yeni değildir, meçhul de değildir. Dert başkadır" sözlerini sarf etti.

'5 BNİ KİLOMETRELİK ALANI GÜVENLİ BÖLGE YAPACAĞIZ'

Erdoğan, Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili olarak da ''Bizim kimsenin topraklarında gözümüz yok ama Türkiye'de 3 milyon mülteci var, onlara yer açalım. 5 bin kilometrelik alanı güvenli bölge yapacağız. Onların da rahatını sağlamalıyız. Onları oraya yerleştireceğiz" dedi. Türkiye gibi bölgesinin en güçlü ülkesinin karşısına terör örgütlerini dikenlerin derdi Türkiye, Türk milletidir. Milli politikalarını uygulamaya başlayan Türk milletidir. Biz kendimize yeteceğiz, Onun için yerli ve milli diyoruz. Türkiye üzerindeki oyunu bozmakta kararlıyız." dedi.

CHP'YE HİTABEN: SEN YENİKAPI RUHUNDAN YANA OLSAN NE YAZAR OLMASAN NE YAZAR

Erdoğan, CHP'nin Yenikapı ruhu açıklamalarına hitaben de, "Olsan ne yazar olmasan ne yazar? Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye'de bir o kadar da ne yaptı? Ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli" dedi. (Sputnik)