Erdoğan: "Batı çıldırıyor, 'Türkiye neden bu kadar yükseliyor' diye"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt'ta toplu açılış töreninde konuştu.

Öte yandan Erdoğan, Batılı ülkelerin Türkiye'yi kıskandığını iddia ederek "Batı çıldırıyor, 'Türkiye neden bu kadar yükseliyor' diye" şeklinde yorumladı.

"Batı beni enterese etmez"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminden sonra gündeme gelen, AB'nin müzakereleri durdurma noktasında 'kırmız çizgileri' olarak ilan ettikleri idam tartışmalarıyla ilgili olarak "Milletin idam talebine parlamento kararını verir, gelirse onaylarım dedim. Batı şöyle diyor, böyle diyor. Beni enterese etmez" dedi.

İstanbul Esenyurt'ta toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Milletin idam talebine parlamento kararını verir, gelirse onaylarım dedim. Batı şöyle diyor, böyle diyor. Beni enterese etmez. Ben burada milletime bakarım. Bizi yıkmak için vurulan darbeler, hamdolsun, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendirdi.

15 Temmuz’da millet olarak darbecilere yaşattığımız o büyük mağlubiyet, indirdiğimiz darbe, karşı darbe. Milletin karşı darbesiyle tokatı yediler. Öyle mi? Son 200 yılda çeşitli defalarda yaşanan hesaplaşmanın son perdesiydi.

Türkiye’yi kim kurtarır, nasıl kurtulur sorularına 200 yıldır aradığımız cevabı kati olarak bulduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’yi ancak millet kurtarabilir. Türkiye’yi ancak milletle hareket ederek kurtarabiliriz.