Erdoğan: Batılı ülkelerde maske savaşları yaşanırken biz onlara destek olduk

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ziyaretinde Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılışına da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Salgının en başından itibaren Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimizin yardımına koştuk. Sağlık alanında her türlü desteği sağladık" dedi.

Erdoğan, " KKTC ile gönül birliğimiz olmasa biz bu hastaneyi 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlayamazdık. KKTC ile dayanışmanın en önemli nişanesi bu acil durum hastanesidir," ifadelerini kullandı.

"Kendi aşımızı geliştirmek için yoğun çaba gösteriyoruz," diyen Erdoğan, " Batılı ülkelerde maske savaşları yaşanırken, biz onlara destek olduk. " iddialarında da bulundu.

PİKNİKTE ŞEFTALİ KEBABI YEDİLER

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli, 46 yıl sonra açılan Kapalı Maraş'ta bugün bir piknik yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet, 46 yıl sonra kısmi olarak açılan Maraş'taki sahil kıyısında yemek yiyecek.

Demirören Haber Ajansı, (DHA) ziyarete saatler kala liderlerin yemek menüsünün listesine ulaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP lideri Bahçeli'nin Maraş'ta yiyeceği yemekte menü şöyle;

Ana yemek
Et döner, şeftali kebabı,

Ara sıcak:
Sigara böreği, bulgur köftesi, zeytinli hellimli pilavuna

Tatlılar:
Sini katmeri, fıstık sarma, baklava

Öte yandan, Erdoğan daha önce "Sayın Devlet Bahçeli ile KKTC'ye gideceğiz ve Maraş'ta piknik yapacağız" demişti.