Yozgat’ta konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi diyorlar ki, kayyumun aldığı yerleri geri alacağız. Devletin belediyelere verdiği imkanları Kandil’e gönderecek olursanız, beklemeden kayyumları atarız” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında, yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin yerinin Yozgat olacağını açıkladı. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle: “Yozgat, Kırıkkale’den Ankara’ya, Kayseri’den İstanbul’a kadar tüm Türkiye’de yaşayan […]

Erdoğan: Beklemeden kayyumu atarız

Yozgat’ta konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi diyorlar ki, kayyumun aldığı yerleri geri alacağız. Devletin belediyelere verdiği imkanları Kandil’e gönderecek olursanız, beklemeden kayyumları atarız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında, yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin yerinin Yozgat olacağını açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Yozgat, Kırıkkale’den Ankara’ya, Kayseri’den İstanbul’a kadar tüm Türkiye’de yaşayan bir şehirdir. Gidin Avusturya’yı Yozgat’ı Türkiye’nin en büyük şehri sanırlar. Pek çok Avrupa ülkesinde yüz bin Yozgatlılar hayatlarını sürdürüyor. Bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde Yozgat hep ilk sıralarda yer aldı. Bir kez daha sizlerden destek istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiğimi kritik dönemde destek bekliyorum.

“Biz yatırımlarımızla, hizmetlerimizle Yozgat’a layık olmaya çalıştık. Yozgat’a 12 katrilyon lira yatırım yaptık.”

“Yozgat yerinde saymamalı, hatta mevzi kaybediyorsa ellerimizi başımzıın arasına alıp düşünmeliyiz. Fuat Oktay Bey hemşeriniz, aynı şekilde Cemil Çiçek Bey hemşeriniz, Bekir Bozdağ Bey hemşeriniz. Bürokrasinin siyasetin her konumunda Yozgatlı kardeşleriniz var. Yozgat’ı üzeni biz de üzeriz. Ak Parti çatısını beğenmeyip kendisine başka mecralar arayanlar var. Bunlara yatırımın, projenin asıl kaynağının asıl bu kardeşiniz olduğunu gösterelim.” 

“Yepyeni bir dönemi başlatmaya hazır mıyız? İlk müjdeyi veriyorum bu dönem için, yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin yeri Yozgat olacak.”

“Kılıçdaroğlu, Bay Kemal FETÖ’den gözaltına alınan avukatına götürüp Ankara’da en büyük ilçelerinden birinde belediye başkanı adayı gösteriyor. Özellikle Özhaseki kardeşimi ve diğer adayları desteklemeniz konusunda tavsiyede bulunmanızı istiyorum. En güçlü aday o. Sizde telefonlarınızla Ankara’daki hemşerilerinizi aramalısınız.”

“Bunlar bir araya gelip ittifak kurdular. Güya başı CHP çekiyor ama kumanda Kandil’in, Pensilvanya’nın elinde.”Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge ne zaman çıktı? Size bu ülkeyi böldürtmeyiz. 31 Mart’ta da cevabı alacaksınız. O açtıkları çukurlara onları gömdük mü? Gömdük. Şimdi diyorlar ki, kayyumun aldığı yerleri geri alacağız. Devletin belediyelere verdiği imkanları Kandil’e gönderecek olursanız, beklemeden kayyumları atarız.”