AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pitbull cinsi köpekler için, "Bu köpekler, parası bol olanların köpekleri" dedi. "Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum" diyen Erdoğan, "İşte Asiye yavrumuzun başına gelen. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın" ifadelerini kullandı. İşsizlikten yakınan yurttaşlara da tepki gösteren Erdoğan, "Ne diyor birileri? İş yok. Nankör bunlar" diye konuştu.

Erdoğan: Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki kız çocuğu hakkında konuştu. Pitbull cinsi için "Bu köpekler, parası bol olanların köpekleri" diyen Erdoğan, "Babasını da çalıştığı o yerden alıp, çok daha iye çalışabileceği bir yere yönlendireceğiz" dedi. "Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum" diye konuşan Erdoğan, "İşte Asiye yavrumuzun başına gelen. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın" ifadelerini kullandı.

Antep'te İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Erdoğan, "Sen ne anlarsın bütçeden bütçedeki kalemden. Gitti Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Yav orası bağımsız olmasa seni oraya sokarlar mı? Böyle bir kuruluş sana brifing veriyor, çıkıyorsun dışarıda bunu paylaşıyorsun. Sende bir kere haysiyet yok" ifadelerini kullandı.

Pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında yaralanan 4 yaşındaki kız çocuğu hakkında konuşan Erdoğan, "Bu köpekler, parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, 'acaba babasını nasıl aldatırız' onun gayreti içindeler. Ama bunun bedelini ödeyecekler" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gaziantep nasıl o zaman milletimize umut aşılamışsa, bugün de sanayiye katkısıyla örnek olmaktadır. Gaziantep'in yatırımda, büyümede yine Türkiye'ye örnek olacağına inanıyorum. Şehrimiz başarılarıyla gurur kaynağı olmuştur. Tüm dünyada pandemi nedeniyle karamsarlık hakimken, muhalefet yangına körükle giderken hatırlayın onlar 'yandık, bittik, öldük' diyerek üreticimizin moralini bozmaya çalışmıştı.

Tam kapanma çağrısıyla ekonomimizi kontak kapatmaya zorladılar. Milletin sıkıntısını paylaşmak yerine yalan ve korku siyasetiyle oy devşirme hesabını yaptılar. Türkiye'yi yurtdışına şikayet ettiler, büyükelçilere mektup yazdılar. Önce siz ne yapıyorsunuz onu anlatın. Her tarafı kanalizasyonlar alıp götürüyor.

Bu ülkenin iş adamını, polisini, savcısını tehdit eden bir genel başkan var. Gittiler çareyi otel lobilerinde buluştukları IMF komiserlerinde aradılar. Biz 23.5 milyar dolar borcu kapatıp IMF ile defteri kapattık. Şimdi 120 milyar dövizimiz var. Kendi çapsızlığını örtmek için millete umutsuzluk aşılayanlara asla kulak asmadık. Salgın sürecini başarıyla yönettik.

Gençler, arkadaşlarınıza şunu söyleyin korona salgını sürecinde onlar hastayı yatıracak yatak bulamazken sadece İstanbul'da dört hastane yaptık.

Ama bay Kemal şehir hastanesinin bütçedeki yerini soruyor. Sen ne anlarsın bütçeden bütçedeki kalemden. Gitti Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Yav orası bağımsız olmasa seni oraya sokarlar mı? Böyle bir kuruluş sana brifing veriyor, çıkıyorsun dışarıda bunu paylaşıyorsun. Sende bir kere haysiyet yok. Ardından İstatistik Kurumu'na gitti. Ama çok güzel cevap verdiler. Yazılı olarak sorularınızı sorun cevap veririz dedi. Sende etik diye bir şey yok bay Kemal.

"BU KÖPEKLER, PARASI BOL OLANLARIN KÖPEKLERİ"

4 yaşındaki Asiye yavrumuzu pitbulllar parçalama noktasına getirdi. Asiye yavrumuzu dün gece buradan çok değerli kardeşim Ömer Özkan kardeşimin hastanesine, Akdeniz Üniversitesi'ne naklettik. Bu köpekler, parası bol olanların köpekleri. O yavru orada paramparça oluyor, 'acaba babasını nasıl aldatırız' onun gayreti içindeler. Ama bunun bedelini ödeyecekler. Babasını da çalıştığı o yerden alıp, çok daha iye çalışabileceği bir yere yönlendireceğiz. Vatandaşımıza bu devlet nerede dedirtmedik dedirtmeyeceğiz."

erdogan-beyaz-turkler-hayvanlariniza-sahip-cikin-959860-1.

"BEN EKONOMİSTİM"

Erdoğan daha sonra Antep'te bazı projelerin açılış töreninde konuştu.

"Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak, bize de gün doğacak diye sevinçten yerlerinde duramıyor, ellerini ovuşturuyordu" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Halbuki kurun dengesiz dalgalanışı bu ülkedeki 84 milyondan her birinin hayatını olumsuz etkiliyordur. Bizim derdimiz kurun şu veya bu rakam olması değildir. Kurun seviyesini şartlar, ihityaçlar, imkanlar belirler. Unutmayın atalarımızın güzel bir lafı var: "Dere yatağında akar."

Erdoğan, şöyle devam etti: "Ben ekonomistim, benim işim bu. Bey Kemal bilmez. 40 yıllık siyasette bu türlerle uğraştık. Türkiye'nin gerçekleriyle, milletin menfaatiyle ilgisi bulunmayan spekülatif bir dalgayla ülkemizin boğulmaya çalışılmasıdır. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşılaştık."

"Belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum" diyen Erdoğan, "İşte Asiye yavrumuzun başına gelen. Beyaz Türkler, hayvanlarınıza sahip çıkın" dedi.

"BENİM TÜRK LİRAM VAR"

Gaziantep’te Erdem Soft Tekstil Fabrikası'nda işçilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Erdoğan, "Benim Türk liram varken ne işin var senin halen yok dolardı, yok avroydu. Türk lirası, Türk lirası, alışacaksınız buna" dedi.

Asgari ücret hakkında konuşan Erdoğan, "Birileri yeni asgari ücreti, kurdaki dalgalanma zirveye çıktığında küçümsemeye kalktı. Şimdi bu hesabı tekrar yaptıklarını görmedik çünkü hesaplar tutmadı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Asgari ücretteki artışın vergi yükünün önemli bir kısmını işverenlerimizin üzerinden alarak istihdamda herhangi bir olumsuzluk yaşanmasını engelledik" diye konuştu.

İşsizlik konusunda da mesaj veren Erdoğan, “Ne diyor birileri? İş yok. Nankör bunlar. İş arayana ve aş arayana ekmek var, yan gelip yatarsan para yok" dedi.