Erdoğan boykot çağrısına sessiz

POLİTİKA SERVİSİ

Kafkasya’daki Dağlık Karabağ sorununda Azerbaycan’ın yanında yer alan Türkiye’ye karşı kampanya başlatan Ermeni Diasporası, Fransa ve ABD’de Türk mallarına karşı boykot çağrısı yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslamiyet’e ilişkin söylemlerine karşı Fransız markalarının boykot edilmesi çağrısında bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa hükümetinin resmi bir kararı olmamasına karşın Ermeni lobisinin kampanyasını görmezden gelmesi dikkat çekti.

Haftalık Değerlendirme Raporu Paylaşan CHP Milletvekili Erdoğan Toprak, “Macron’un İslamiyet ile ilgili çıkışları ve söylemleri tüm Müslüman ülkelerde yankılanırken Fransız mallarına boykot kampanyasının ilk resmi çağrısı Kuveyt’te etkili İhvan/Müslüman Kardeşler liderlerinden geldi. İhvan diğer Arap ülkelerinde de boykotun öncülüğünü yapıyor. Erdoğan’ın boykot çağrısı ile İhvan’ın kampanyası örtüşüyor” ifadelerini kullandı.

Fransa hükümeti terör saldırısından Fransa’daki İslami dernek ve yapılanmaları sorumlu tuttuğunu hatırlatan Toprak’ın raporunda şu ifadeler yer aldı: “İhvan ve Hamas başta olmak üzere Müslümanların örgütlendiği dernekleri kapatma yoluna gidiyor. Erdoğan’ın Macron’a en sert tepkiyi göstermesi Fransız ve Avrupa basınında iktidarın İhvan ve Hamas ile yakın ilişki içinde olduğu yorumlarını yaygınlaştırdı.”