AKP kurucularından, eski milletvekili Burhan Kuzu'nun cenazesi, Fatih Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle uğurlandı. Törende kısa bir konuşma yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Rabbim bizlere iman, kuran üzere ölmeyi nasip etsin" dedi.

Erdoğan, Burhan Kuzu'yu uğurladı: Rabbim bizlere Kuran üzere ölmeyi nasip etsin

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren AKP'li Burhan Kuzu için Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

65 yaşında hayatını kaybeden Kuzu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi camiye getirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan cenazede konuşma yaparak "Burhan Kuzu kardeşimizi ebedi yolculuğuna uğurluyoruz, şu an burada saf tutmuş bulunan bütün müslümanlar için geçerli olan bir hüküm 'her nefis ölümü tadacaktır' bu hükme herkes uyacak," dedi.

Erdoğan, "Son İzmir'de yaşanan hadise ortada, bakın 80'e yakın vefat var ve 1000'e yakın yaralı var ve bunların hiçbirisinin böyle bir akıbetle imtihan olacakları belki de akıllarından geçmiyordu ama işte geldi ve yakaladı. Rabbim bizlere iman,kuran üzere ölmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Cenaze namazına Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AKPGenel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde bir süredir koronavirüs tedavisi gören 22, 23, 24 ve 26. Dönem Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Eski Başkanı Burhan Kuzu, dün vefat etmişti.