Sadece Diyanet’ten bile binlerce kişinin FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle ihraç edildiği bilinirken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camiden, mescitten terör ve terörist çıkmaz” ifadelerini kullandı

Erdoğan: ‘Camiden terörist çıkmaz!’

Gülen Cemaati’nin büyüyüp darbeye girişmesinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘eksikleri’nden kaynaklandığını savunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “camiden, mescitten terör ve terörist çıkmaz” dedi. Oysa ki şimdiye kadar sadece Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bile KHK ile FETÖ’cü olduğu gerekçesiyle binlerce kişi ihraç edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Doğu ve Güneydoğu Öğrencileri Yaz Etkinliği kapanış programında konuştu. Kendisini dinleyen gençlere seslenen Erdoğan, “Çeşitli platformlarda kimilerinin yeni nesil konusunda ümitsizliğini dile getirdiğini görüyorum. Ben ise tam tersine yeni nesilden, yani sizlerden ümitliyim” dedi. Erdoğan, “İnşallah sizler ülkemizi ve milletimizi bugün bulunduğu yerden çok daha ilerilere taşıyacaksınız. Bunun için Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını biz sizlere emanet ettik. Biz göremeyeceğiz ama siz inşallah o günleri görecek ve yaşayacaksınız” ifadelerini kullandı.

HDP’yi hedef aldı

HDP’yi hedef alan Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinde biraz başarı gördüler, hemen ardından sokaklara çağırdılar ve 53 kişinin ölümüne neden oldular. Hani siz Kürtlerin temsilcisiydiniz? Nasıl iş bu?” dedi. “Şu anda bizim hükümetimizde, partimizde Kürt kardeşlerim var” diyen Erdoğan, Bekir Bozdağ’ın, Mehmet Şimşek’in Mehdi Eker’in Kürt olduğunu söyledi. Erdoğan, sözlerinin devamında, “Bizim böyle bir derdimiz yok. Üstünlük Kürtlük ile Türklük ile değil, kim Allah'a daha yakın ise o üstündür” diye konuştu.

Konuşmasında PKK’yi işaret eden Erdoğan, camiden terörist çıkmayacağını da iddia etti: “Örgütün amacının, bölgedeki çocuklarımızı hem okuldan hem camiden kopartarak kendi sapkın ideolojilerinin kulu, kölesi, robotu yapmak olduğu açıktır. Niye? Çünkü biliyorlar ki camiden, mescitten, o minberlerden, o mihraptan, o vaaz kürsüsünden terör ve terörist çıkmaz.”

Diyanet’e eleştiri

Uzun bir dönem örtülü bir koalisyon yapıp devlet içinde kadrolaştırdığı Gülen Cemaati’nin Diyanet İşleri Başkanlığı ‘eksikleri’ nedeniyle büyüdüğünü savundu. Sadece Diyanet'ten bile binlerce kişi FETÖ üyeliği gerekçesiyle ihraç edilmişken Erdoğan, 'Camiden terörist çıkmaz' dedi: “İmam Hatip'e tahammül edemediler.

Farklı bir nesil gelir endişesi taşıdılar. Sırf bunun için eğitim sistemi alt üst edildi. Diğer liselerin mezunlarına sözüm yok. Kaliteyi oralarda da arayacağız. FETÖ işte bu zaafı kullanarak memleketimizin başına bela oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuda çok eksiği var. Defalarca bu ikazı yaptık. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarda çok ama çok geç kalmıştır.”

Darbe girişiminden yargılanan sanıkların mahkemelerde yalan söylediğini ifade eden AKP’li Cumhurbaşkanı, “Şu anda yargı sürecinde ne yalanlar söylüyorlar. 'Ben o değilim' diyor. Görüntüler ortada... Çünkü bunlarda yalan meşrudur. Takiye ise takiye de var. Bunlarda yalan dolan çok. Ümmeti böyle parçaladılar. Ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki daha erken yanacak inşallah” dedi.

Çanakkale’yi kıyasladı

Erdoğan, 18 Mart 1915'teki Çanakkale Deniz Zaferi ile 15 Temmuz darbe girişimini kıyaslayarak "18 Mart 1915'i yaşamadınız ama 15 Temmuz'u yaşadık; bu bizim için daha anlamlı" değerlendirmesini yaptı.