Erdoğan: CHP yoksulluk demektir

cukurda-defineci-avi-540867-1.AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkan'ı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'deki açılış töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında CHP lideri Kamal Kılıçdaroğlu ve Fatih Portakal için "O televizyon ekranında ne idüğü belirsiz, kendini, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan bu millet 15 Temmuz’da bu meydanları dar etti. Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksın, burası Hollanda değil, Paris değil. Bunu böyle bilesin. Eğer gücün yetiyorsa işte sandık ne yapacaksan gel sandıkta yap. Öyle meydanlarda asla. Buna fırsat vermeyiz gereğini de yaparız" ifadelerini kullandı.

İzmir'in su sorununu çözdüklerini iddia eden Erdoğan "Van, HDP belediyesiydi. Oranın da su sorununu çözdük. Bu CHP'nin başındaki zat, bu icraatlarımızı eleştiriyor" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ülkemize yönelik husumetlerin altındaki sebeplerden en başından gelenlerden biri İstanbul’dur. İstanbul’a ne kadar sahip çıkarsak, ülkemizin geleceğine o kadar katkı yaptığımızı biliyoruz. AK Parti döneminde hayata geçirdiğimiz projelerle, sadece İstanbul'u değil Türkiye’yi büyütüyoruz. Marmaray, Avrasya Tüneli, bizden önce böyle bir şey var mıydı? Yabancı liderler, bak denizin altından raylı sistem geçiyor deyince şaşırıyorlar."

"Bizden önce Marmara’nın üzerinde 2 köprü vardı. 3.’sünü yaptık. Onlar konuşur biz yaparız. Farkımız bu. Bu şehirde üretilen her değer, her zenginlik, faaliyet dalga dalga ülkemizi, bölgemizi ve dünyayı etkiliyor. 1994 yılında bu şehri yönetme sorumluluğunu bu kardeşinize verdiniz. İstanbul’da yeni dönemi başlattık mı? Çöp dağlarını kaldırdık. İstanbul belediyesini CHP’den almıştık. Susuzluğu giderdik. Dağları delerek İstanbul’a su getirdik. İstanbul'un su sorununu çözdük, 2040 yılına kadar böyle bir sorun yok."

"CHP çöp, susuzluk, hava kirliliği demektir. CHP, yoksulluk demektir, CHP yasaklar demektir ve CHP yoksulluğun daniskası demektir."

"İstanbul'da edindiğimiz tecrübeyle başta İzmir olmak üzere büyükşehirlerin su sorununu da çözdük. Van, HDP belediyesiydi. Oranın da su sorununu çözdük. Bu CHP'nin başındaki zat, bu icraatlarımızı eleştiriyor."

"F-35'ler yapıyor Amerika, onlardan bize de gelecek, 120 tane. Onların bile belli parçalarını Türkiye olarak biz üretiyoruz. Bir şeyin yüzde 100 yapıldığı yerler çok nadir. Mecburen hammaddeyi dışarıdan almamız gerekiyor."

"Her fırsatta milleti sokağa çıkarmaya çalışıyorlar. Bak sana bir şey söyleyeyim. Burası Paris değil. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya kalkarsan, o televizyon ekranında ne haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına meydanları nasıl dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin. Sen 15 Temmuz'da tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi'ne gitmiş olabilirsin. Bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın. Onu bil. Bu milletin evlatlarını sokağa davet ederek bir şey elde edemezsin. Buna fırsat vermeyiz. Gereğini de yaparız."