40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda müftülere seslenen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerle ne kadar buluşturabilirsek geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz" dedi.

Erdoğan: Çocuklarımızı camilerle ne kadar buluşturabilirsek geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerle ne kadar buluşturabilirsek geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Salgın döneminde teşkilat mensuplarımızın büyük bir gayretle ifa ettiği hizmetler takdire şayandır" diyen Erdoğan, "Sosyal medyada sıkça karşılaştığımız din görevlilerimize yönelik yalan, iftira amacı taşıyan kampanyaların asla moralinizi bozmamasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları söyledi: "Camilerimize sahip çıkmak, ihya etmek temel görevlerimizden birisidir. Bunun yolu ise buraları tekrar eğitimin, ilim ve irfanın merkezi haline getirmekten geçmektedir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerle ne kadar buluşturabilirsek geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz."

"Aynı durum vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yurtdışındaki yerler için de geçerlidir" diyen Erdoğan, "Asıl sorumluluğumuz insanların kalbini ve zihnini allah sevgisi ile aydınlatmaktır. Kimi cahil, gafil birilerinin insanlarımızın zihinlerini bulandırmasına da ancak bu şekilde engel olabiliriz" ifadelerini kullandı.