Erdoğan’dan 17 Aralık savcısına: Anarşik misin oğlum sen?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı en son konuşmasında Cumhuriyet gazetesine konuşan 17 Aralık savcılarından Celal Kara ile yolsuzluk soruşturmalarında da rol alan diğer savcıları topa tuttu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından hükümetin tasfiyeleriyle görevden alınan savcıların medya ve sosyal medyayı kullanarak açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren Erdoğan, 17 Aralık’ın akabininde daha başlamadan durdurulan 25 Aralık soruşturmasının ardından adliye önünde basın bildirisi dağıtan savcı Muammer Akkaş'a ağır sözler sarf ederek “Dünyanın neresinde bu var. Sen anarşist misin? Sen bir savcı olarak nasıl adliye önünde broşür dağıtırsın. Burada da zihinsel bir rahatsızlığın içine girdiği belli. Adam mı kalmadı, ver de birileri yapsın o işi, sen niye yapıyorsun?” diye konuştu.

TÜMSİAD’ın İstanbul’daki Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, operasyonu yürüten savcı Kara’nın Cumhuriyet gazetesinden Can Dündar’a verdiği röportajı da yerden yere vurdu. Kara’nın Cemaat mensubu olduğunu iddia eden Erdoğan “O savcı da çıkmış 17 Aralık darbe girişimini nasıl yaptıklarını utanmadan sıkılmadan itiraf ediyor. Hukukta bence diye bir yaklaşım, böyle bir bakış açısı olabilir mi? Bu darbenin apaçık itirafıdır. Yargı en başta içindeki haşhaşileri temizlemeli” dedi.


TÜSİAD’A ‘BEN FAKİRİM’ GÖNDERMESİ
Erdoğan ayrıca patronlar sendikası TÜSİAD’ın eski Genel Başkanı Haluk Dinçer’in “Cumhurbaşkanı muhatabımız değil” sözlerine de yanıt verdi. Hakkındaki sayısız yolsuzluk iddiasına rağmen fakir edebiyatı yapmaktan geri kalmayan Erdoğan “Sen kimsin ya, sen kimsin. Bu fakiri milleti muhatap görmüş. Sen beni muhatap görsen ne yazaaar, görmesen ne yazaaar...” dedi.

Erdoğan, hükümete yakınlığıyla bilinen ve her daim kürsüye davet edildiği TÜMSİAD, MÜSİAD ve ASKON gibi dernek ve vakıflara da övgüler yağdırdı.