Erdoğan, Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada AB'ye "Karşılaştığımız onca haksızlığa rağmen yarım asırdır ısrarla ve sabırla sürdürdüğümüz tam üyelik mücadelemizin artık neticelendirilmesini istiyoruz," mesajını verdi.

Erdoğan'dan AB'ye: Tam üyelik mücadelemizin artık neticelenmesini istiyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Zirvesi'ne katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada Avrupa Birliği'ne seslenerek şunları söyledi:

"Türkiye'nin tam üye olarak yer almadığı bir Avrupa Birliğinin, çekim ve güç merkezi olma hedefine ulaşması mümkün değildir. Karşılaştığımız onca haksızlığa rağmen yarım asırdır ısrarla ve sabırla sürdürdüğümüz tam üyelik mücadelemizin artık neticelendirilmesini istiyoruz. Birliğin içine düştüğü stratejik körlükten bir an önce kurtulmasını, olumlu gündem çerçevesinde katılım sürecini ilerletmesini bekliyoruz. Türkiye, Güneydoğu Avrupa'da yürüttüğü ikili ve çok taraflı faaliyetlerinde her zaman iş birliğini ve ortak çıkarları gözetmiştir. Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan ve Türkiye-Bosna Hersek-Hırvatistan arasında tesis edilen üçlü mekanizmalar bunun en güzel örnekleridir. Bölgeye yönelik girişimlerimiz, birilerince farklı yansıtılmak istense de hiçbir surette diğer inisiyatiflere rakip veya alternatif değildir. Bilakis faaliyetlerimiz yürütülmekte olan diğer çabaları güçlendirmiştir."

Erdoğan konuşmasında "Covid-19 salgını gibi küresel bir salgının üstesinden uluslararası işbirliği ile gelineceğini düşünüyoruz. Aşı yardımımızdan Balkanlardaki kardeşlerimiz de istifade etti. Yerli aşımızın kullanıma girmesiyle, aşı yardım ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.