AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye tepki göstererek, "NATO'da beraberiz ama Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hâlâ F-16 meselesini parasını verdiğimiz halde sizinle çözemedik" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan ABD'ye 'Yunanistan' tepkisi: Biz hâlâ F-16 meselesini çözemedik

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donattığını belirterek tepki gösterdi. Erdoğan, ABD'ye yönelik, "Biz hâlâ bir F16 meselesini sizlerle çözemedik" dedi.

Erdoğan, TRT World Forum'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Erdoğan, "Rusya-Ukrayna Savaşı bölge ve dünya için çok ciddi maliyetler oluştur. Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunurken, Rusya'ya yönelik akıl dışı politikaların yürütülmesini onaylamadık. Dünyaya örnek teşkil edecek bir barış diplomasisi yürüttük" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu krizi çözmek amacıyla pazar günü Sayın Putin'le görüşmem olacak. Aynı şekilde Sayın Zelenski'yle görüşmek olacak. İstiyoruz ki az gelişmiş ülkelere bu tahıl koridorundan, tahıl ambarından bu imkanları gönderelim. Tahıl koridorundaki krizin aşılması ülkemizin girişimleri sayesinde olabilir. Türkiye krizin değil çözümün safında duruyor."

AVRUPA'YA MESAJ: GELECEK HAYALİ KURMAMIZ ZOR

Erdoğan açıklamasında "Türkiye, Avrupa'nın karşı karşıya olduğu meselelerin çözümünde de kilit rol oynama potansiyeline sahiptir. Bunun için önce Avrupa'nın diplomatik ve ekonomik ilişkilerden terörle mücadeleye kadar her konuda ülkemize yaklaşımını müttefiklik ve ortaklık ruhuna uygun şekilde değiştirmesi gerekiyor" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin mücadele ettiği terör örgütlerine gizli açık destek veren, teröristleri himaye eden, tarafı olduğu her meselede karşısında yer alan bir Avrupa ile ortak bir gelecek hayali kurmamızın zor olduğu açıktır. Avrupa Birliği tam üyeliği sürecinde maruz kaldığımız aleni haksızlıkları, bize uygulanan örtülü ambargoları, insani meselelerin şantaj meselesi haline getirilmesi gibi nice sorunları saymıyorum bile."

ABD'YE TEPKİ

"Binlerce TIR silah, mühimmat, araç, gereç, ülkemin güneyinde Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerine gönderilmiştir" diyen Erdoğan, "Bunu gönderen ülke bakıyorsunuz NATO'da beraber olduğumuz ülke. NATO'da beraberiz de bu terör örgütlerine bunca silah, mühimmat, araç gereci nasıl gönderirsin? Yok diyor böyle bir şey. Bütün video yayınlarının hepsini kendilerine gösterdik, gösteriyoruz. Türkiye'ye bunları anlatamazsınız. Çünkü biz her zaman haktan, hakikatten yana, gerçekten yana olduk. Bu teröristlerle verdiğimiz mücadelede bize kalkıp kimse hesap soramaz" ifadelerini kullandı.

ABD'ye tepki gösteren Erdoğan, "Ege'de ve Akdeniz'de Yunanistan'ı hesapsızca destekleyerek mütecaviz ve provokatif girişimlerine cesaret verenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz. NATO'da beraberiz ama Yunanistan'ın adalarını silahlarla, uçaklarla donatıyorsun. Biz hâlâ F-16 meselesini parasını verdiğimiz halde sizinle çözemedik" diye konuştu.