Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki gelişmeleri eleştiren Batı’ya “Siz işinize bakın” dedi. İslam dünyasında da “farklı hesaplar içinde olanların olduğunu” söyleyen Erdoğan, “Gün ola harman ola” ifadesini kullandı

Erdoğan'dan Batı'ya ve İslam dünyasına eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz sonrası Türkiye’de kamudaki görevden almaları eleştiren Batılı ülkelere tepki gösteren Cumhurbaşkanı, “Endişelerimiz var diyorlar. Biz de onlara ancak şunu söylüyoruz: Siz işinize bakın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de İslam ülkelerinden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı. Erdoğan, Diyarbakır, Van ve Bitlis’teki saldırılara değinerek sözlerine başladı, “Esasen son günlerdeki hadiseleri milletimizin şanlı 15 Temmuz destanına ve arkasından gerçekleştirdiği 20 günlük demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırıları olarak görüyorum. FETÖ ile PKK’nın, DAİŞ’le bu örgütlerin arasında hiçbir fark olmadığı, hepsinin aynı amaca hizmet ettiği bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

‘Batı bizi anlamıyor’

“Suriye’nin kuzeyinde, YPG’nin orada saldırıları var, ülkemize tehdit oluşturuyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Her yerde terörle mücadeleyi sürdüreceğiz. Batı bizi anlamıyor ve anlamayacak, bunun farkındayız. Dürüst davranmıyorlar, bunun da farkındayız. PKK’nın son günlerdeki saldırılarının gerisinde FETÖ örgütünün de olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek yok. Türkiye’nin bekasını tehdit edecek gelişmeleri oldubittiye getirmek isteyenlere şunu diyorum; biz her şeyin farkındayız.”

‘İşinize bakın’

“Batılı ülkelerin ikircikli tutumlarını tasvip etmesek de anlıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı, “Biz de onlara ancak şunu söylüyoruz ‘Siz işinize bakın’. Bunlar bu güne kadar kendilerine karşı emir kulu bulmuşlar. Biz kula kul olmayacağız. Biz Hakk’a yürüyeceğiz, bu böyle biline” ifadesini kullandı.

‘Farklı hesapları olanlar var’

Erdoğan, İslam dünyasına ilişkin de şu ifadeleri kullandı: “Bütün bunlar olurken İslam dünyasının da, birkaç samimi dostu ve ülkeyi bir kenara koyarsak, böyle bir tavırda olmasını anlamak mümkün değil. Kimin ne düşündüğünü, hangi hesaplar içinde olduğunu biliyoruz. Gün ola, harman ola.”

Gülen’in iadesi

Darbe girişiminin planlayıcısı olduğu bildirilen Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusunda ABD’ye 85 koli belge gönderdiklerini hatırlatan Erdoğan, “Tercümeyi dikkatli yapalım, yılanın başını küçükken ezelim. FETÖ ile mücadeleye ne kadar erken başlanırsa, bu örgütün tehdit olmasının önüne o kadar çabuk geçilecektir. Sayın Obama’dan bizzat kendisini istedim. Son bu olaylardan sonra kendisinden tekrar istedim. 85 koli belge gönderdik. FETÖ’nün dine ve insan hayatına yaklaşımı itibarıyla diğer terör örgütlerinden hiçbir farkı yoktur, hatta daha tehlikelidir” diye konuştu.