AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 Liderler Zirvesi'nde temaslarda bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Biden, Erdoğan'a, Türkiye ile ABD arasındaki F16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Erdoğan'dan G20 Zirvesi'nde temaslar: Biden ve Macron ile görüştü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi'nde, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Biden, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da yer aldı.

erdogan-g20-zirvesi-nde-biden-ile-bir-araya-geldi-1088109-1.

erdogan-g20-zirvesi-nde-biden-ile-bir-araya-geldi-1088108-1.

BİDEN'DAN F-16 AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı'ndan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Görüşmede ticaret ve güvenlik konuları başta olmak üzere iki ülke ilişkilerinin ele alındığı belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "ABD Başkanı Biden, görüşmede, İstanbul'da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti."

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bölgesel gelişmelerin de değerlendirildiği görüşmede, ABD Başkanı Biden, Rusya-Ukrayna arasında tahıl koridorunda yaşanan sorunun çözülmesini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 sürecine yönetim olarak desteklerinin devam edeceğini belirten ABD Başkanı Biden, İsveç'in NATO üyeliği sürecinde Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu da ifade etti."

ERDOĞAN, MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

erdogan-g20-zirvesi-nde-biden-ile-bir-araya-geldi-1088148-1.

Erdoğan ve Macron, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında baş başa görüştü.

Apurva Kempinski'deki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, görüşmede, İstanbul'da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti. Tahıl koridorunun yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Yunanistan'ın dürüst, samami ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini de belirtti."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Macron, Erdoğan ile fotoğrafını paylaştığı mesajında, "Ukrayna'daki savaş, dünyada kıtlık riskinin artmasına yol açıyor oluyor" ifadelerini kullandı. Macron, Türkiye ve Fransa'nın Ukrayna tahılının ihracatının aksamadan devam etmesi için çalışmaya devam edeceğini belirtti.