Bursa’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine destek için oturma eylemi yaparken, kendisine müdahale eden kadın polisin kolunu ısırdığı iddia edilen HDP Milletvekili Salihe Aydeniz’e tepki gösterdi. Erdoğan, “İşte bir tane terör örgütünün mensuplarından bir milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunun hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle 25 […]

Erdoğan’dan HDP’li Aydeniz’e: Hesabını soracağız

Bursa’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevine destek için oturma eylemi yaparken, kendisine müdahale eden kadın polisin kolunu ısırdığı iddia edilen HDP Milletvekili Salihe Aydeniz’e tepki gösterdi.

Erdoğan, “İşte bir tane terör örgütünün mensuplarından bir milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunun hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle 25 kuruşa simit yok. Bunların bedelini ödeyecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da Ulu Cami’de cuma namazını kıldıktan sonra, 31 Mart yerel seçimleri için Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitingte partisinin mensuplarına hitap etti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Son 16 yılda Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde Bursa’ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 50 katrilyon yatırım yaptık. CHP bu rakamlardan anlamaz. Bilmez bu rakamları. Onlar sadece bol bol yalan söyler. Ama iyi ki yalan söylüyorlar biz de yargıya gönderiyoruz. Yargıdan bir tane 1,5 milyon, bir tane 1 milyon geldi. Parayı teslim aldıktan sonra Mehmet Özhaseki kardeşim, Kızılay Meydanı’nda döner dağıttı. Ben de büyük ihtimalle Mehmetçik Vakfı’na vereceğim.”

‘BAY KEMAL TERÖRİSTLERİ ÖLDÜRMEMİZDEN RAHATSIZ OLUYOR’

“Bay Kemal, bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor, beraberinde yürüdüğü o terör örgütünün desteklediği HDP ile rahatsız oluyorlar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Merminin fiyatıyla domates, patastes, sivri biber bunların fiyatını karşılaştırıyorlar. Biz bunları niye anlatıyoruz hanımefendi? Biz Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te bu teröristlerin peşinde kullandığımız mermiler, top, tank, bombalar, F-16’lar, bunlar niçin kullanılıyor? Ülkemizin mutluluğu için. Beyefendiler rahatsız oluyor. Teröristler tabii ki rahatsız olacak.”

Erdoğan, HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz’e de tepki gösterdi. Erdoğan, “İşte bir tane terör örgütünün mensuplarından bir milletvekili bayan, benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunlara bunun hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle 25 kuruşa simit yok. Bunların bedelini ödeyecekler” diye konuştu.