AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi töreninde konuştu. Bayrama işaret eden Erdoğan, "Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız" dedi. Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu, bu nasıl bir kafa?" diye konuştu.

Erdoğan'dan kentsel dönüşüm mesajı: Yine 'müjde' dedi, tarih verdi
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Bir süredir 'yatay mimari' söylemlerini tekrarlayan Erdoğan, Fikirtepe'deki projeye ilişkin, "Gönül bu projenin daha yatay bir mimariyle gerçekleştirilmesini ister ama insanlarımızı gönüllü bir şekilde ve bulundukları yerde dönüşüm sürecine dahil etmek için böyle bir yöntemle projeyi yürüttük" dedi.

Kentsel dönüşümde yeni bir 'müjde' açıklayacağını kaydeden Erdoğan, "Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız" ifadelerini kullandı. 

"HABERSİZ ADIM ATMAYACAKMIŞ, BU NASIL KAFA?"

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu hedef alan Erdoğan, "Karşımıza Bay Bay Kemal'i aday olarak çıkardılar. Ama bu Bay Bay Kemal her biri ayrı bir alemde yaşayan, kendi iç sıkıntılarını bile çözmekten aciz. 7 Cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu, bu nasıl bir kafa?" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemiz Doğu Anadolu'dan başlayıp Marmara Bölgesi'ne kadar gelen iki fay hattı gerçeğiyle baş başadır. Türkiye'nin tamamını içine alan bir afet risk sistemi kurmak amacıyla yoğun gayret gösteriyoruz. Kentsel dönüşüm de bu çerçevede önem verdiğimiz konudur. Nüfus yoğunluğu, stratejik konum nedeniyle İstanbul önceliklerimizin başında yer almak mecburiyetindedir.

İBB Başkanlığım döneminde güvenli, sağlam, huzurlu yerler kurabilmek için yoğun çaba sarf ettik. Bugüne dek yaptığımız 1 milyon 180 bin TOKİ konutuyla ilgili sıkıntı yaşamadık. Son depremlerden de bu konutlarımız alnının akıyla çıktı. Şimdi ise deprem bölgesinde yapacağımız 650 bin konut için gece gündüz çalışıyoruz.

"DEPREM, HAZIRLIKLARIMIZIN BİTMESİNİ BEKLEMİYOR"

Deprem, bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor. Önümüzdeki yılın temmuz ayına kadar konutların hepsi sahiplerine teslim edilmiş olacak. Tabii gönül bu projenin daha yatay bir mimariyle gerçekleştirilmesini ister ama insanlarımızı gönüllü bir şekilde ve bulundukları yerde dönüşüm sürecine dahil etmek için böyle bir yöntemle projeyi yürüttük.

Kentsel dönüşüm kredilerinin limitlerini 600 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya çıkardık.  Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız. Deprem yıkıntılarının altında canlarımızın yitip gitmemesi için kentsel dönüşüm çalışmalarında en küçük bir ihmale veya aç gözlülüğe meydan vermemeliyiz.  

"İSTANBUL'U NASIL ALDIK HATIRLAYIN, SU VAR MIYDI?"

Fikirtepe'de yaşanan değişim 21 yıllık iktidarımızı en yalın haliyle göstermeye yeterlidir. İstanbul'un en sorunlu bölgesini aldık en prestijli yeri haline getirdik. İşte Türkiye'yi de 21 yıl önce Fikirtepe'nin eski hali gibi aldık. 94 yılında İstanbul'u nasıl aldık hatırlayın. Çöp, çukur, çamur... Sonra buraları biz temizlemedik mi? Su var mıydı su? 

Karşımıza Bay Bay Kemal'i aday olarak çıkardılar. Ama bu Bay Bay Kemal her biri ayrı bir alemde yaşayan, kendi iç sıkıntılarını bile çözmekten aciz 7 Cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu, bu nasıl bir kafa? 85 milyonluk Türkiye'yi yönetecekmiş. Daha 7 kişi birbirini idare edemeyenler 85 milyonu nasıl yönetecekler."