Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık dava

Erdoğan, grup konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu grup konuşmasında Erdoğan hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Burada PYD terör örgütü olarak tanımlanıyor. Ardından Yargıtay'a geliyor, burada da PYD/YPG/PKK terör örgütüdür diyor. 21.5.2015'te. Bir mahkeme kararı kabul ediyor. Bu karardan sonra Yargıtay'ın bu kararından sonra bunlar PYD'nin başkanı Salih Müslim'i Ankara'ya davet ediyorlar. Ben de sana soruyorum Bay Recep, sen mahkeme kararına rağmen terör örgütü saymasına rağmen hangi vatansever duygularla Salih Müslim'i Ankara'ya davet ettin, ayağına halılar sersin. Yiğitsen açıkla.

Bu bana sorulduğunda, 2016'da kim PKK'ya destek veriyorsa, biz onu PKK'nın yan organı olarak görürüz. Meşru organların terör örgütleri ile ilişki kurmalarını asla kabul etmeyiz. Ey Amerika diye bağıran Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp sorsa sen PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin. Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Tutuklatmak gerekmiyor muydu?

Her ağzımı açtığımda dünya kadar laf eder ben ona diyorum ki, sen FETÖ'ye, PKK'ya, El Nusra'ya, IŞİD'e yardım ve yataklık yaptın, mahkemeye veremiyor. Sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın diyorum, mahkemeye veremiyor. Mahmut Tanal karşımda oturuyor. Salı günü dilekçeni ver. Mahkeme kararlarını da vereceğim. O karardan sonra Salih Müslim'i buraya kim davet ettiyse işbirliği içindedirler. Onlar bizi kendileri gibi sanıyorlar. Onlar kendi ülkelerinin çıkarlarını değil, kendi çıkarlarını savunurlar."