AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisindeki istifalara ilişkin, "Ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir" dedi

Erdoğan'dan partisindeki istifalara ilişkin açıklama: 'Ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Başkanlığı Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Partisindeki istifalara değinen Erdoğan, "Bazıları istifa ediyor diyorlar, edebilir. Bu noktada söylenmez ama mecburen söyleyeceğiz, ölenler öldü, kalan sağlar bizimdir" dedi.

"Son yıllardaki seçimlerdeki oy oranımızı asla yeterli görmüyoruz" diyen Erdoğan, "AK Parti'nin olması gereken yer, mutlaka yüzde 50'lilerin çok çok üzeridir" diye konuştu.

İDLİB AÇIKLAMASI

İdlib ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Rejim güçleri, Soçi Muhtırası'nın sınırlarına çekilene kadar İdlib'deki sorun çözülmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"İdlib'deki sorun çözülmedikçe ne buradan sınırlarımıza yönelen yeni kitlelerin ne de ülkemizdeki Suriyelilerin dönüşü mümkün olmayacaktır. İdlib'deki çözüm, rejimin saldırganlığının durdurulması ve anlaşmalardaki sınıra çekilmesi, aksi takdirde şubat bitmeden bu işi yapacağız. Bunu dostlarımızın desteğiyle gerçekleştirebilirsek memnuniyet duyarız. Bu işi zor yoldan yapmamız gerekiyorsa ona da varız. Suriye'yi terör örgütlerinden ve rejimin zulmünden temizlemeden bize huzurla uyumak haramdır."

(AA)