AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan’da yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada “Malumunuz darbeyle gelmiş bir siyasetçi değilim” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Milli uzlaşı temelinde, barış içinde Sudan’ın bu süreci atlatması temennimdir” dedi. Erdoğan, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Cristian Kabore’yi Saray’da ağırladı. Erdoğan ve Kabore, heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların ardından kameralar karşısına […]

Erdoğan’dan ‘Sudan’ yorumu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan’da yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada “Malumunuz darbeyle gelmiş bir siyasetçi değilim” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Milli uzlaşı temelinde, barış içinde Sudan’ın bu süreci atlatması temennimdir” dedi.

Erdoğan, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Cristian Kabore’yi Saray’da ağırladı. Erdoğan ve Kabore, heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların ardından kameralar karşısına geçti.

Sudan’da yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Malumunuz darbe ile gelmiş bir siyasetçi değilim, belediye başkanlığımdan bu yana sürekli sandıkla gelen ve darbeye muhatap olan bir insanım. Darbenin ne olduğunu ve neler katıp neler götüreceğini bilen bir insanım. Sudan demokratik süreci çalıştırmalı, her askeri darbe kan kaybıdır. Milli uzlaşı temelinde, barış içinde Sudan’ın bu süreci atlatması temennimdir. Darbe karşıtlarının darbecilerle iş yaptığını görüyoruz. Sudan bu işi suhuletle başarmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.