Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan köşe yazısında, yeni bir parti kuracağı iddia edilen AKP’nin Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun ramazandan sonra partiden ihraç edileceğine yönelik sinyallerin olduğunu öne sürdü. AKP içindeki çatlağa ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı. Hürriyet yazarı Selvi’ye göre iktidara yönelik eleştirileriyle öne çıkan ve yeni bir parti kuracağı […]

‘Erdoğan, Davutoğlu’yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği sinyalini verdi’

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, bugün yayımlanan köşe yazısında, yeni bir parti kuracağı iddia edilen AKP’nin Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun ramazandan sonra partiden ihraç edileceğine yönelik sinyallerin olduğunu öne sürdü.

AKP içindeki çatlağa ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Hürriyet yazarı Selvi’ye göre iktidara yönelik eleştirileriyle öne çıkan ve yeni bir parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu, ramazan ayı bitince AKP’den ihraç edilebilir.

Selvi’nin bugün Hürriyet’te yayımlanan “YSK’nın perde arkası ve İstanbul seçimleri” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

(…) Bu arada Erdoğan hem MKYK’da hem İstanbul’daki toplantıda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun YSK kararı üzerine yaptığı çıkışlara değiniyor.

Abdullah Gül için “Kurucumuz değildi. Zaten cumhurbaşkanlığından sonra da partimize üye olmadı” diyor. Davutoğlu için “eski başbakan” ifadesini kullanmakla yetiniyor. Ama ramazandan sonra Davutoğlu’yla ilgili ihraç sürecinin başlatılabileceği yönünde sinyal veriyor.