AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün saat 18.00'de DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı Beştepe'de kabul edeceği öne sürüldü. Aksakal, "Cumhur İttifakı'ndan bir teklif gelirse kabul eder misiniz?" sorusuna "Bunu tabii ki değerlendiririz. Bu konuların görüşülüp bir şekle evrilmesi sağlanacak" cevabını vermişti.

Erdoğan, DSP Genel Genel Başkanı Aksakal ile görüşecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal'ı kabul edeceği öne sürüldü.

Erdoğan'ın DSP Genel Başkanı Aksakal ile bugün saat 18.00'de Beştepe'de görüşeceği ifade edildi.

Aksakal, "Cumhur İttifakı'ndan bir teklif gelirse kabul eder misiniz?" sorusuna "Bunu tabii ki değerlendiririz. Bu konuların görüşülüp bir şekle evrilmesi sağlanacak. Bir karar oluşturulacak, o karar çerçevesinde tabii ki değerlendirmeye alınacaktır" cevabını vermişti.

Aksakal, katıldığı bir canlı yayında seçimlerde Millet ittifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceklerini açıklamıştı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin kararı imzaladı. Erdoğan'ın onayının ardından seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.