AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Erdoğan, Erbakan'ın kabrini ziyaret etti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Nur Vergin için Merkezefendi Camisi'nde kılınan cenaze namazına katıldı.

Erdoğan, cenaze namazının ardından eski başbakanlardan, Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan'ın Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabrini de ziyaret etti. Mezarlık ziyaretinin, Erdoğan’ın Saadet Partisi ile ittifak kurma odaklı girişimi ardından gelmesi dikkat çekti.

Erdoğan, 7 Ocak günü de ‘Milli Görüş Lideri’ olarak bilinen Milli Görüş Vakfı Başkanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmişti. Erdoğan, ziyaret ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Asiltürk benim bir büyüğümdür. Benim ziyaretim hem nezaket, hem de ittifak meselesinde seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Ziyaret ardından yapılan ittifak yorumlarına Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Twitter üzerinden yanıt vermiş, “Vebali büyük olanla ittifak olmaz” demişti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, ziyareti “Be çok küçümsemeye ne de abartmaya gerek var” diye değerlendirirken şöyle konuşmuştu:

Türkiye'de siyasi partiler arasında, farklı görüşe sahip topluluklar arasında mutlaka benzer görüşmelerin yapılmasından yanayız. Bunu da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Böyle bir adımın atılmasını memnuniyetle karşılıyorum. Garipsemiyorum da ama bu ittifak manasına, bilmem hemen kararlar verilmiş, bilmem neler olacakmış, bunlar, medyada zaten herkesin kafası bu gibi noktalara gelince bayağı hızlı çalışıyor. Suni gündem oluşturmak bizim Türkiye'de düşünür geçinenlerin bir numaralı becerisi. Onu iyi yapıyorlar ama o bir netice doğurmaz. Onu ifade edeyim.