Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ekim Ankara Katliamı nedeniyle MİT Müsteşarı  Hakan Fidan hakkında soruşturma açılması istemine bir yıl sonra 10 Ekim günü ‘’ret’’ yanıtı verdi

Erdoğan, Fidan’ı '10 Ekim' soruşturmasından 10 Ekim’de kurtardı

BİRGÜN/ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında 10 Ekim Ankara ve Sultanahmet katliamları nedeniyle soruşturma açılması için yaptığı başvuruyla ilgili kararını verdi.

Eminağaoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında 19 Ekim günü Başbakanlık’a başvurarak 10 Ekim 2015’te Ankara’da yaşanan katliam ile ilgili olarak ‘’görev gereklerine aykırı hareket etmek yönüyle görevi kötüye kullanmak suçunu da aşarak olası kast ile adam öldürmek’’ suçundan suç duyurusunda bulundu. Başvuruya 20 Mayıs günü gönderilen yanıtta, soruşturma izni verilmediği bildirildi. Eminağaoğlu da izin verilmemesinin ‘’haklı, ikna edici, denetlenebilir’’ bir gerekçe içermediğini belirterek, Başbakanlık kanalıyla Cumhurbaşkanlığına itirazda bulundu. Başbakanlık’tan 10 Ekim günü Eminağaoğlu’na gönderilen yazıda, Cumhurbaşkanlığı’nın soruşturmaya izin verilmeme kararına yapılan itirazın kabul edilmediği bildirildi.

Eminağaoğlu’nun Sultanahmet patlaması nedeni ile yaptığı ikinci başvuruda aynı gerekçelerle reddedildi.