AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'da yaptığı konuşmada gençlerden yakındı. Erdoğan, "Gençlerimiz mukayesesini eski Türkiye ile değil, kendilerine göre çok daha iyi uygulamalara sahip ülkelerle yapıyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan gençlerden yakındı: Mukayeselerini eski Türkiye'ye göre yapmıyorlar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın 155. Kuruluş Yıl Dönümü törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni öven Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni kurarken, güçler ayrılığı ilkesini de tahkim ettik. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri daha keskin hatlarla belirleyerek, demokrasimizin standardını yükselttik. Yine bu Anayasa değişikliğiyle yargının bağımsızlığı umdesine tarafsızlığı ibaresini de ekledik. Böylece yargıyı, geçmişte içine düştüğü tartışmalardan kurtaracak önemli bir adım attık" ifadelerini kullandı.

"FETÖ GÖLGESİ HEPİMİZİ ÜZDÜ"

"Ülkemizde, vesayet ve darbe süreçlerinde bu tartışmalar, gerçekten can acıtıcı, kurumları yıpratıcı bir şekil almıştır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Mesela, bir dönem yargımızın üzerine çöken FETÖ gölgesi hepimizi çok üzmüştür. Hamdolsun, devletimizin diğer kurumlarıyla birlikte yargımızı da bu ihanet çetesi mensuplarından temizleyerek, yeni bir dönem başlattık."

YENİ ANAYASA MESAJI

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada yeni Anayasa mesajı verdi. Erdoğan, "Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşturmak istiyoruz. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclis'imizin gündemine taşıyacağız" diye konuştu.

"Son 21 yılda bu ülkede her ne yapılmışsa gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksikliklerimizi telafi etme çabası vardır" diyen Erdoğan, "Biz dirayetli ve kararlı duruşumuzla milletimizin desteğini hep yanımızda tutmayı başardık. 15 Temmuz gecesi bir şey söylemiştim; biz milletin üzerinde bir güç tanımıyoruz. Bu güç bizi vesayetin cenderesinden kurtardığı gibi darbecilerin silahlarının namlularına da göğsünü siper etti" ifadelerini kullandı.

GENÇLERDEN YAKINDI

Konuşmasında gençlere de değinen Erdoğan, "Ülkemizde eski Türkiye'de bizlerin yaşadığı sıkıntıların hiçbirini yaşamamış, gördüğü manzaraların hiçbirini görmemiş bir nesil var. Diğer pek çok mesele gibi bu yeni nesile özgürlüklerde, hukuk devletinde bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlatmakta zorlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Çünkü gençlerimiz mukayesesini eski Türkiye ile değil, kendilerine göre çok daha iyi uygulamalara sahip ülkelerle yapıyor. Halbuki biz her ülkenin kendi hikayesi olduğu, ülkemizin hikayesinin de hiç de öyle kolay yazılmadığını çok iyi biliyoruz."