Erdoğan, Kartal mitinginde konuştu. "Hatırlayın o Kartal'ın halini. Suyumuz var mıydı?" diyerek Kartal'da AKP iktidarından önce su olmadığını iddia eden Erdoğan, aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nu da tek adam olmak istemekle suçladı

Erdoğan: Hatırlayın o Kartal'ın halini, suyumuz mu vardı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal ve Maltepe ilçe mitinglerinde konuştu.

"Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik ve hizmetlerle yanınızda bulunduk" diyen Erdoğan, "Hatırlayın o Kartal'ın halini. Suyumuz var mıydı? Her taraf delik deşik miydi? Yollarımız var mıydı? Buraları bir ilçe haline getiren biziz. İşte bizden sonra CHP zihniyeti burada. Nasıl memnun musunuz? Var mı hizmet? Bu sahili de ben yaptım derler. Bütün bu sahil düzenlemelerini kim yaptı? Biz yaptık. Niye? Benim Kartallı kardeşlerim şu sahillerde rahat gezinsin diye bu adımları biz attık. Bakınız sadece Kartal'a 16 yılda 3 katrilyon devlet olarak yatırım yaptık. Belediye biz de olduğu zaman yaptıklarımızı konuşmuyorum. Belediye hariç. Biz hizmet ehliyiz. Daha da güzeli olacak. Ama pazar inşallah farklı olacak. Şimdi bay Muharrem bir şeyler anlatıyor. Bay Muharrem ve partisinin Kartal'a verebileceğiniz bir şey var mı? Onun kendisine faydası yok ki Kartal'a olsun. Afedersiniz bir dershane işletiyor. Öğretmenlerin SSK primlerini dahi ödemiyor ve devletin memuruyla bakıyorsunuz nasıl küfürlü konuşmalar. Dinlediniz m? Bunlardan cumhurbaşkanı adayı olur mu?" diye konuştu.

Maltepe mitinginde ise "Maltepe'yi teröristler yönetiyor" diyen Erdoğan, aynı zamanda YSK'ye Demirtaş'ın cumhurbaşkanı adaylığını onayladığı için şu sözlerle kızdı: "YSK buna 'Aday olabilirsin' dedi... Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?"

"TEK ADAM TASARRUFUNA ALIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel başkanıyla kendisi arasında geçenleri görüyorsunuz. 'Gel bakalım Muharrem' geliyor. 'Git bakalım Muharrem' gidiyor. Seçim beyannamesini kim açıklıyor? Genel başkan açıklar mı? Belediye başkan adayının açıklaması lazım, Cumhurbaşkanı adayının açıklaması lazım. Her şeyi tek adam ya tasarrufuna alıyor. Mart'ta belediye seçimleri var. Bay Kemal aday olacak değil. İnanın belediye başkan adaylarıyla ilgili beyannameleri de o açıklar. İstanbul'a geldi. Kağıthane orada konuşuyor. Kağıttepe diyor. Aldı dersi gitti. Sen adresi bilmiyorsun. İstanbul sana dersi vermez mi? Verir. Bu seçimle beraber nereye hazırlanıyoruz? Hem pazar günü cumhurbaşkanlığı konusunda sizden aldığımız icazetle yola devam. Durmak yok yola devam. Mart 2019 yerel seçimlerde de gerek büyükşehir gerek Kartal buraları tekrar geri alıyoruz. Biz yola çıkarken bir şey söyledik. Türkiye'yi 4 temel taş üzerinde yükselteceğiz dedim. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet dedik. Bunların üzerinde yükseltiyor muyuz?" dedi.

"BEN ZATEN TEKSİR KAĞIDIYLA OKUDUM"

Eğitimle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Eğitim de yaptıklarımızı biliyorsunuz. Eğitim de 280 bin derslik yaptık. Türkiye'de 580 bin öğretmen atadık. Dersanelerde sınıflarda sıraların üzerinde artık kitaplarımı ücretsiz buluyor muyuz . Geçmişte biz bu kitapları bulabiliyor muyduk? Az mı çile çektik kırtasiye önlerinde. Paramızla kitap bulamıyorduk. Ben zaten teksir kağıdıyla okudum. İçinizde bizim jenerasyonumuzda olanlar bilir. Ama biz bunu kaldırdık. Yavrularımızın hepsi kuşe kağıdıyla hazırlanmış bu kitaplarla geleceğe hazırlanıyor. Benim sınıfta 75 öğrenci vardı. 100'ün üzerinde olan da vardı. Şimdi ortalama ne oldu biliyor musunuz? 32 öğrenciye düştü. Biz bunu başardık" şeklinde konuştu.

"PARASI OLAN YAVUZ SULTAN SELİM'DEN, DİĞERLERİ DİĞERİNDEN GEÇER"

Ne diyor, onun şöyle ücreti var, bunun böyle ücreti var. Kardeşim öyle veya böyle sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme, onu biz özel sektöre yaptırdık, bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan özel sektörün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç.

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER: İHTİYACIN KADAR ALIRSIN

İhtiyacın varsa, ihtiyacın kadar alırsın ama ihtiyacın olmayanı alırım dersen, bu sadece palavradır, bu sadece oy toplamanın yalanla istismarıdır. Yalancının mumu, bunların da pazara kadar yanacak. Ama sizlerle pazara değil, mezara kadar beraberiz.

Pazar günü ben milletime güveniyorum, ben milletimi seviyorum. Milletim bunlara gereken cevabı pazar günü verecektir.

MALTEPE MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Maltepe'de düzenlediği mitinge katılarak halka hitap etti.

Maltepe mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Zırhlı taşıyıcılarımız Münbiç'e girdi" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Suruç'ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. Zira orada attığınız adımda, o PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil, şu anda içeride ama şunu açık söyleyeyim, bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek

(Selahattin Demirtaş) Neymiş mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. 'Mahkumiyeti mi var?' diyor, 'YSK buna aday olabilirsin' dedi... Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?

Şunu açık söyleyeyim; bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek. FETÖ ile de mücadelemiz çok daha kararlı gidecek. Sorun bakalım Bay Muharrem'e, Bay Kemal'e 'Sizin terörle mücadele konusunda bir ifadeniz oldu mu, bir açıklamanız oldu mu, FETÖ ile mücadelede bir açıklamanız oldu mu?' Yok. Niye? Beraberler, onun için.

"SIKIYSA GELİN ŞEHİR MERKEZİNE"

Suruç'ta yaşanan olaya da Erdoğan, "Bu HDP varya ne yapıyor. Güneydoğu'da şu anda bizim partimizin ilçe başkanlarını il başkanlarını tehdite başladılar. Telefonla tehdit ediyorlar. Ulan terbiyesiz sıkıysa gelin şehir merkezine. Telefonla niye yapıyorsunuz bu tehditleri? Sıkıysa gel. Öyle Kandil'in tepesinde durmakla olmaz. Artık bunlar geçmişte kaldı. Suruç'ta bir adım attınız. Bu adımın bedelin çok daha ağır ödeyeceksiniz. O PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil içerde. Ama şunu açık söyleyeyim bizim PKK'yla mücadelemiz çok daha kararlı olacak" diye konuştu. (DHA)

ATAŞEHİR MİTİNGİ

Erdoğan Kartal, Maltepe mitinglerinin ardından Ataşehir'e geçti.

Erdoğan, Kandil Harekatı'na değindi, "Şimdi Kandil'deyiz, gerekirse yarın Sincar'dayız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun. Dinlemeyiz vururuz. Siz bize dediniz ki 'Bizi rahatsız edeni gidin vurun' Mehmetçiğimiz niye var? Silahlı kuvvetlerimiz niye var? Polisimiz niye var? Bunun için var. Yapacağız, devam edeceğiz. Güvenli bir ülke huzur içinde bir ülke mutlu bir ülke bunun için bu adımları atıyoruz, atacağız. Herkes şunu anlayacak; Türkiye Cumhuriyeti'ne yanaşmak yok. Bunu görecekler." dedi.

Erdoğan kamuoyunda uzun süredir tartışılan bedelli askerlikle ilgili olarak, "24'ünden sonra masamın üzerinde. Önemli olan çalışmalarımdan bir tanesi de odur. Ama ben Bay Kemal ve Bay Muharrem gibi palavra atamam. Ben Genelkurmay Başkanını çağıracağım. Milli Savunma Bakanımı çağıracağım. Onlarla birlikte oturacağım. Konuşacağım. Nihai kararımızı da vereceğiz." dedi.