Erdoğan, HDP'li vekilleri hedef gösterdi: "Katiller belli, parlamentoya sızmışlar"

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'li vekilleri hedef göstererek, "Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'te konuştu.

Açıklamalarında HDP'li vekilleri hedef alan Erdoğan, "Bugün Diyarbakır'da evlatları dağa kaçırılan analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar, 'Evlatlarımız gelene kadar buradan ayrılmayacağız' diyorlar. Kandil'e de sesleniyorum. Bu terör örgütlerin önünde, arkasında olanlara, onlara siyasi destek olanlara da sesleniyorum. Bu ülkede katil aranıyorsa bunların adresini aramaya gerek yok. Bunlar, parlamentoya kadar sızmışlar" dedi.

"BUNLARI BIRAKAMAYIZ"

Erdoğan, dün haklarında tekrar tutuklama kararı verilen HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için göndermede bulunarak, "Sokağa insanları çağırıp ondan sonra Diyarbakır'da 53 evladımızı öldürenleri bu millet unutmuyor ve unutmayacaktır da. Sonuna kadar bu işin takipçisiyiz, takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar" ifadelerini kullandı.

"Kardeşliğimizin yanında ekonomimizi de hedef aldılar" diyen Erdoğan, "Hamdolsun biz milletimizle birlikte bu saldırıları birer birer boşa çıkarmayı başardık" iddiasında bulundu.

Türkiye'nin eğitimden sağlığa her alanda güçlü bir altyapıya sahip olduğunu öne süren Erdoğan, "Maruz kaldığımız tüm saldırılara rağmen, hala güçlü bir şekilde ayakta olan bir ekonomimiz var" dedi.