AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya mitinginde konuştu. “Son zamanlarda bu HDP’liler bir şey uydurmaya başladılar. ‘Erdoğan HDP’ye oy verenleri terörist ilan ediyor’” diyen Erdoğan, “Benim böyle bir ifadem olmamıştır. Ama başındakiler olarak sizler teröristsiniz” dedi. CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye’de artık muhalefet açığı değil, devşirme muhalefet sorunu […]

Erdoğan: HDP’ye oy verenlere terörist demedim

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya mitinginde konuştu. “Son zamanlarda bu HDP’liler bir şey uydurmaya başladılar. ‘Erdoğan HDP’ye oy verenleri terörist ilan ediyor'” diyen Erdoğan, “Benim böyle bir ifadem olmamıştır. Ama başındakiler olarak sizler teröristsiniz” dedi.

CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye’de artık muhalefet açığı değil, devşirme muhalefet sorunu vardır” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

>> Muhalefet ısrarla 31 Mart seçimlerini önemsizleştirmeye, önemsiz gibi göstermeye çalışıyor. 31 Mart’ın sıradan, basit, olağan bir yerel seçim olduğunu iddia ediyorlar. Ülkemizin yüz yüze bulunduğu tehdit ve tehlikelerden asla bahsetmiyorlar.

>> Mevcut yönetim altında CHP, milli irade düşmanları tarafından kullanılan bir koçbaşına dönmüştür. CHP tarihinin en büyük kimlik bunalımını yaşıyor.

>> Meclis kürsüsünden Rumlarla aynı dili konuşup, Rum tezlerine sözcülük, borazanlık yapıp Yunan gazetelerine manşet oluyorlar.

>> Bay Kemal 82 milyonun huzurunda YPG terör örgütüne sahip çıkıyor, YPG’nin ülkemiz için bir tehdit oluşturmadığını iddia ediyor. ‘YPG bize saldırmaz diyen’ Bay Kemal’e soruyorum; bu örgütün ülkemizdeki eylemlerinden de haberin yok mu?

>> 23 bin TIR dolusu silahla donatılan bir katil sürüsünü, CHP Genel Başkanı Kanarya Severler Derneği gibi mi görüyor? Bölücü terör örgütüne giden TIR’lar dolusu silahları hiç konuşmuyorlar, ağızlarına dahi almıyorlar. Karadeniz’de ne olduğundan, Ege’de, Akdeniz’de hangi güç mücadelelerinin yaşandığından haberleri bile yok.

>> Geldiğimiz nokta itibarıyla Türkiye’de artık muhalefet açığı değil, devşirme muhalefet sorunu vardır.

>> Siz sırtınızı terör örgütlerine dayamaya devam edin, biz de sırtımızı halkımıza ve Allah’a dayıyoruz.

>> Son zamanlarda bu HDP’liler bir şey uydurmaya başladılar; ‘Erdoğan HDP’ye oy verenleri terörist ilan ediyor.’ Benim böyle bir ifadem olmamıştır. Ama başındakiler olarak sizler teröristsiniz. Belediyelerinize gönderilen paraları Kandil’e gönderen sizsiniz.

>> Belediyelerinize gönderilen paraları Kandil’e gönderen sizsiniz. Niçin buralar kayyuma teslim edildi, yargı bu kararı neden verdi, işte bundan verdi. Bundan sonra da aynı şey olursa aynı kararı ben inanıyorum ki bizim yargımız alacaktır.