Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerin sorularını cevaplan Erdoğan, Kızılay'ın çadır satmasına üzüldüğünü söyledi. Erdoğan ayrıca cezaevlerinde iddia edildiği gibi "bol miktdarda" gazeteci bulunmadığını ve Selahattin Demirtaş'ın da "terörist" olduğunu iddia etti.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan: HÜDAPAR'ın geçmişteki terör örgütüyle alakası yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gençlerin sorularını cevapladı.

Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle:

SELO TERÖR ODAKLI FİİL İŞLEDİĞİ İÇİN CEZAEVİNDE

Selo (Selahattin Demirtaş), Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan bir siyasetçidir. Bu ölüme neden olan bir kişi şu anda terör odaklı bir fiili işlediğinden dolayı cezaevinde. Fikir suçu veya siyasetten dolayı değil. Böyle bir insan sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya mı dolaşsın? Bu adam bunun bedelini ödemesi lazım. Çektiği ceza da bunun nedenidir.

CEZAEVİNDE BOL MİKTARDA GAZETECİ YOK

Cezaevlerinde şu ana kadar iddia edildiği gibi bol miktarda gazeteci yok. Bunlar yalan. Gazetecilerle ilgili hangi cezaevinde ne kadar basın mensubu varsa bilelim. Birçoğu hırsızlık gibi suçlardan içeridedir. Bunların gazetecilikle işleri yoktur.

PATATES SOĞAN FİYATLARI

Kendini bilmez kişilerin fiyatlar üzerindeki dalgalanmalara neden olduğu belli. Patates-soğan 10-15 liraya düştü. Bunu neyle izah edecekler. Seçimden sonra bunların yargı yolu açık olmak kaydıyla yargıda terleteceğiz. Bu yollarla milletimi sömürmelerine müsaade etmeyeceğiz.

KIZILAY MESELESİ BENİ ÜZDÜ

Bu konu beni üzdü. Kızılay, çadır satma fiiline girilemez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çadır üretiminde sürekli aktif hale gelmesi için teşvik ettik.

HÜDAPAR'IN GEÇMİŞTEKİ TERÖR ÖRGÜTÜYLE ALAKASI YOK

HÜDAPAR'ın geçmişteki terör örgütüyle alakası yok, böyle bir durum söz konusu olsa beraber yürümemiz söz konusu olmazdı