Erdoğan'ı konuşturan KADEM meseleyi anlayamadı: Erkeksen öfkeni yen

SEMİH GÜVEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün "Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir" açıklamasını yaparak büyük tepki çektiği Kadın ve Adalet Zirvesi'nin organizatörü Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) skandal bir afiş kampanyasına imza attı. Onursal başkanlığını Emine Erdoğan'ın yaptığı, Yönetim Kurulu'nda Sümeyye Erdoğan'ın da bulunduğu dernek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla hazırlattığı afişlerde kadınların erkeklerden gördüğü şiddete, 'erkeksen öfkeni yen' ve 'önce adam ol' diyerek şiddete erkeklerin dilinden çözüm formülü getirdi. Afişler İstanbul'un tüm işlek caddelerinde net olarak görülebiliyor.

SİTESİ 'GEÇİCİ OLARAK' KAPATILDI

Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündeme oturan derneğin sitesi ise geçici olarak erişime kapatıldı. KADEM'in internet adresine girmeye çalışan kullanıcılar 'Bu hesap geçici olarak kapatılmıştır' açıklamasıyla karşılaştı.

'İNSAFA GELİN' ÇÖZÜMÜ

Erkek şiddetine 'fıtrat' çerçevesinde çözüm arayan dernek, daha önce de küçük kız çocuklarının evlendirilerek istismar edilmesi konusuna değinmiş, suça karşı çözümü 'insafa gelin' çağrısı yapmakta bulmuştu.

 

ERDOĞAN 'EŞİT DEĞİLSİNİZ' DEDİ, ALKIŞ KOPTU

Dün başlayan ve bugün de devam eden Kadın ve Adalet Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında derneğin gerçek başkanı olduğunu gözler önüne sermişti. Erdoğan, kadınların ve erkeklerin 'tabiatları gereği' eşit olamayacağını şu sözlerle dile getirmişti.  "Hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınları erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız, komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer."

Konuşmasında feministlere açtığı savaşı sürdüren Erdoğan, feministlerin anneliğe karşı olduğunu iddia etmiş, konuşması salondan büyük alkış almıştı.