Mısır, Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katar'a yönelik abluka kapsamında 59 kişi ve 12 kuruluşu terör listesine aldı. Bu kişiler arasında, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alnından öpmesiyle tanınan Mehdi el Harati de bulunuyor

Erdoğan'ı öpen Harati 'terör' listesinde

Bölge ülkelerinin ‘terörü desteklediği’ gerekçesiyle Katar’a karşı aldığı önlemlere bir yenisi eklendi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır ortak bir bildiri yayınlayarak, 59 kişi ve 12 kuruluşu terör listesine aldı. Listede Müslüman Kardeşler’in ruhani lideri sayılan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi ile Türkiye’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı alnından öptüğü fotoğrafla tanınan Mehdi el Harati de bulunuyor.

ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI DA LİSTEDE

Listedeki 59 kişinin 18’i Katar vatandaşı. Terörü desteklediği savunulan bu kişilerin arasında önde gelen iş adamları, siyasetçiler ve eski bir içişleri bakanı dahil, Katar’da iktidardaki hanedan ailesinin üst düzey üyeleri de bulunuyor. Listede 29 Mısır vatandaşı var. Karadavi’nin yanı sıra bir dizi Avrupa ülkesine girmesi yasaklı olan Selefi imam Wagdi Ghoneim de bulunuyor. Libyalı İslamcı komutan Abdül Hekim Belhac da listede.

HARATİ KİMDİR?

‘Terör listesi’ne alınan Libya kökenli İrlanda vatandaşı Mehdi el Harati ise Türkiye’de Erdoğan’ı alnından öpmesiyle gündeme gelmişti. Harati, İsrail’in Gazze ablukasını delmeyi amaçlayan Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında yaralanmış ve tedavi için Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti. Harati, tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret eden Erdoğan’ı “Sizi alnınızdan öpebilir miyim” diyerek öpmüştü.

Harati daha sonra patlak verecek Libya iç savaşında Muammer Kaddafi’ye karşı savaşmış ardından da Suriye’de Ümmet Tugayları isimli örgütü kurmuştu.

(Duvar)