Erdoğan'ı yine istifaya çağırır diye mi korktular? Bayraktar: Konuşmamamın hayırlı olduğu söylendi

Dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması başlarken, Erdoğan Bayraktar'ın konuşmama kararı aldığı ortaya çıktı. Partisinden istifa ederken yaptığı konuşmasında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ı istifaya çağırmasıyla bilinen Bayraktar, "Yakın arkadaşlarım ve dostlarım konuşmamamın daha hayırlı olacağını söyledi" dedi.

Yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçlanan dört eski bakan arasında yer alan Bayraktar, "Konuşmak istiyordum. Ancak yakın arkadaşlarım ve dostlarım konuşmamamın daha hayırlı olacağını söyledi. Ben de konuşmama kararı aldım. Arkadaşlar sizi sevdiğim için bunu açıklıyorum. Siz de beni sevin, sevgiye ihtiyacım var” ifadelerini kullandı.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar,canlı yayına katıldığı NTV ekranlarında istifasını açıklarken, "Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. Başbakan’ın istifa etmesi gerekir" demişti.

DAVUTOĞLU VE ÇİÇEK OYLAMADA YOK
Öte yandan, TBMM'de yapılacak tarihi oylamaya ne Başbakan Ahmet Davutoğlu ne de TBMM Başkanı Cemil Çiçek katılmıyor. Davutoğlu, resmi ziyaret için İngiltere'de bulunurken, Çiçek de İslam Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği Konferansı için İstanbul'da bulunuyor.

Yolsuzlukta karar günü