AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gezi direnişi sırasında "Ulan “köpek oğlu köpek!” Ulan pezevenk!.. Ulan kaltak!." ifadelerini kullanan Hasan Karakaya'nın kendisini en çok etkileyen yazar olduğunu söyledi.

Erdoğan: İki kalem beni çok etkilemiştir. Bir Necip Fazıl, iki Hasan Karakaya

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatının 6'ncı yılı nedeniyle Akit yazarı Hasan Karakaya için Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Erdoğan anma töreninde "Ben hep şunu söyledim. Dünyada iki kalem vardır ki beni çok etkilemiştir. Bir Necip Fazıl Kısakürek, iki Hasan Karakaya" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Bir 30 Aralık gecesiydi. Kendisiyle sohbet etmiştik. Daha sonra geçirdiği kalp krizi sonrası Hakk'a yürüdü. Gerçekten Hasan Karakaya kardeşimiz kaleminin silahşörüydü. Rabbim Hasan Karakaya kardeşimize rahmet eylesin. Ben hep şunu söyledim. Dünyada iki kalem vardır ki beni çok etkilemiştir. Bir Necip Fazıl Kısakürek, iki Hasan Karakaya. Bu iki isim malum cephelere korku salmışlardır ama korkmamışlardır.

En büyük hayalinin Peygamberimizin döneminde onun dizinin dibinde onun verdiği dersi dinlemek olduğunu söylemişti. Hasan Karakaya belki Peygamberimizi dünya gözüyle göremedi ama o son nefesini onun manevi huzurunda verdi. Rabbim, Hasan kardeşimizin o samimi duasını Peygamberimizin şehrinde alarak adeta kabul buyurdu.

İnsan hangi iskitamet üzerine yaşarsa, son nefesini de öyle verir ve öyle hesaba çekilir. Bu alemde ne biriktirmişse hesap gününde de onu görür. Emaneti Peygamberimizin şehrinde teslim ettiğine inanıyoruz. Kıymetli kardeşlerim ben sizi Allah için seviyorum.

Gençler Hasan ağabeyinizi iyi tanıyın ve TÜGVA olarak bunun hakkını da dört dörtlük verin. Hasan kardeşimizin 1957 yılında Manisa'da başlayıp 2015 yılında Medine'de son bulan ömrünü, milletin hakkını, onurunu savunmaya adamış bir cengaverdi. Hasan Karakaya'nın özellikle 28 Şubat döneminde verdiği mücadele hepimizin hafızasına kazınmıştır. Hasan Karakaya o dönemde halkın ve Hakk'ın sesi olmuştur.

Darbeciler onun kalemini esir almaya çalışmış ama başaramamışlardır. Hasan Karakaya linç edilmesi pahasına milletin iradesini savunmayı sürdürmüştür. Korkaklara pirim vermemiş, gazetecilik mesleğinin haysiyetini son nefesine kadar korumuştur. Ne söyleyecekse hesapsız söylemiş, Hakk'ın hatırını daima yüksekte tutmuştur. Korkmamış, sinmemiş adam gibi adam olmuştur."

HASAN KARAKAYA'NIN KALEMİNDEN AKAN PİSLİK

Karakaya, Yeni Akit'teki yazılarında sıkça toplumsal muhalefete ve tarikatçı olmayan kesimlere hakaretlerde bulunuyordu.

Soma maden faciasının ardından madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel için "Tekmelerine sağlık Yusuf!” başlıklı bir yazı yazan Hasan Karakaya, Gezi eylemcilerine ise "Ulan köpek oğlu köpek! Ulan pezevenk!.. Ulan kaltak!" diyerek nefret kusmuştu.

Karakaya, polis ve esnafın döverek öldürdüğü Ali İsmail Korkmaz için ise "Ne malûm dövülerek öldürüldüğü,
Belki, Kafasını taşlara çarpmıştır!.. Belki de Koşarken dengesini kaybedip kafasını duvara çarpmıştır!
Ya da, Ne bileyim, merdivenden düşmüştür!” demişti.

Karakaya'nın nefretinin hedeflerinden biri ise Türkan Saylan olmuştu. Karakaya Türkan Saylan için "Şimdi onun ardından nutuklar atılıyor!.. Şöyle bilim insanıydı, böyle çağdaştı falan, filân!.. Hep öyle olur ya; kel ölür, sırma saçlı olur ya, Türkan Saylan da kıymete bindi!.. Türkan Saylan, hayatı boyunca benden, benim gibi düşünenlerden ve inançları gereği örtünen hanımlardan/öğrencilerden hep nefret? etti!.. (...) geçirdiğiniz tüberkülozun, sizde bıraktığı bir izden dolayı böyle bir yola tevessül ettiniz!.." yazmıştı.