“Faiz sebep enflasyon neticedir” iddiasını tekrarlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefine hızla ilerliyoruz” dedi. Erdoğan, “Karşımızdakiler 2023'teki seçimlere her zamankinden daha yoğun bir kin ile hazırlanıyorlar. Bizim de buna göre hazırlanmamız gerekiyor” derken, İstanbul’daki 31 bin 124 sandık için 166 bin 877 kişi görevlendirildiğini açıkladı. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da hedef aldı.

Erdoğan, İmamoğlu’nu hedef aldı: Utanmadan bana mektup gönderiyor!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep, enflasyon neticedir” tezlerini tekrarladı, “Biz bu çarkı da bozacak ve milletimi asli noktadaki hedeflerine ulaştıracağız" dedi.

AKP İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda Erdoğan, seçimlerden de bahsederek, “Karşımızdakiler 2023'teki seçimlere her zamankinden daha yoğun bir kin ile hazırlanıyorlar. Bizim de buna göre hazırlanmamız gerekiyor” dedi. Erdoğan, İstanbul’daki 31 bin 124 sandık için 166 bin 877 kişi görevlendirildiğini açıkladı.

Konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ismini vermeden hedef alan Erdoğan, “Utanmadan bana mektup gönderiyor” dedi.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

Bizler çok gayret ettik ve gayret etmeye de devam edeceğiz. Eğitim ve sağlıkta gerekli adımları attık, 3 ayda Atatürk Havalimanı'nda bin 16 odalı hastane yaptık.

Öte yandan buradan 39 belediyemize sesleniyorum. Hayvan barınaklarını ihmal etmeyiniz. Asiye pitbull köpekleriyle oynarken yaralandı. Babasını aradım. Dün ambulans uçakla Antalya'ya gönderdik. Şu anda tedavisi yapılıyor. Biz böyleyiz, böyle olmaya da devam edeceğiz.

Yeni ekonomi programımızla Türkiye'yi en büyük 10 ekonomi arasına sokma hedefine hızla ilerliyoruz. Yeni ekonomi programımızı da güçlü altyapı üzerine inşa ettiğimizi vurgulamalıyız. Faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapar. Faiz sebep enflasyon neticedir. Bu çarkı bozacak milleti hedefine ulaştıracağız.

45 BİN KİŞİYİ İŞE ALDILAR

CHP belediyelerinde 15 bin kişiyi işten çıkarıp terörle bağlantılı 45 bin kişiyi işe aldı. Hani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde personel fazlası vardı? Utanmadan bana mektup gönderiyor, 'Böyle bir şey yok' diye. İBB'nin önünde hanımlarıyla beraber ağlayanların gözyaşlarını sen bize anlatma. İBB'nin kahir ekseriyeti AK Partili meclis üyelerinden oluşmaktadır. Bütün kayıtlar onlarda mevcuttur. Senin bütün yalanların orada tutuluyor. Bay Kemal ve onun müridi. Yenikapı'ya sıra sıra dizdikleri araçların daha fazlasını, 3-5 kat daha yüksek fiyatla belediyeye doldurdular. Belediyenin borcunu hiçbir iş yapmadan 23.5 milyar liradan 61 milyar liraya çıkardılar.

SEÇİME YOĞUN BİR KİNLE HAZIRLANIYORLAR

Unutmayız ki, karşımızdakiler 2023'teki seçimlere her zamankinden daha yoğun bir kin ile hazırlanıyorlar. Bizim de buna göre hazırlanmamız gerekiyor.

İSTANBUL KENDİ DAVAMIZDA AYRI BİR YERE SAHİP

İstanbul kendi davamız da ayrı bir öneme sahiptir. İstanbul’a hizmet etmek demek 84 milyonun tamamının kalbine girmek demektir. İstanbul’un 1453 yılındaki fethi bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bunun için fethin nişanesi olan Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması bizim için çok kıymetlidir. İşte bunun için İstanbul’a kazandırdığımız her yeni medeniyet sembolümüz bizim için çok değerlidir. Çamlıca Camii bizim için çok ama çok değerlidir. Anadolu yakasındaki en büyük sembol, Avrupa Yakası’ndan baktığımız zaman gördüğümüz en büyük sembol, aynı şekilde Mimar Sinan Camii yine böyle bir sembol. Şimdi geliyor Barbaros Hayrettin Paşa Camii Levent’te dikiliyor. Rabbime hamdolsun bunlar bize nasip oluyor.

İSTANBUL'DAKİ SANDIKLAR İÇİN 166 BİN 877 ARKADAŞIMIZ GÖREVLENDİRİLDİ

Kongremizin ardından il başkanı ve yönetimimiz gerçekten büyük bir aşk ve istekle hemen çalışmalara başladı. İstanbul’daki 31 bin 124 sandık için 166 bin 877 arkadaşımız görevlendirildi.