'Erdoğan’ın 16 aylık bütçesi, Gül'ün cumhurbaşkanlığı dönemini dörde katladı'

AKP'nin propagandasını yaptığı mitingleri hangi parayla finanse ettiği sorusuna "Devletin parasıyla çıkıyorum, bu benim hakkım" yanıtını veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sadece 16 aylık bütçesinin, bir önceki cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yedi yılda harcadığı paranın dört katına ulaştığı iddia edildi.

Meydan gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2015’te iki kat arttırılarak 397 milyon TL’ye yükseltildi. Ayrıca 2.3 milyar TL’lik Başbakanlık’a ait örtülü ödenek de Erdoğan'ın kullanımına açıldı. Örtülü ödeneğin nereye harcandığı bilgisi devlet sırrı kapsamında sayılıyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın 2014 yılında 199.5 milyon TL olan bütçesine Gül’den devreden tutar da eklenince, bu yılsonuna kadar olan 16 aylık sürede Erdoğan'ın 'harcayabileceği' tutarı  2 milyar 697 milyon TL’ye yükseltti.

Abdullah Gül’ün yedi yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde toplam harcaması 700 milyon TL olartak belirlenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rekor düzeydeki harcamaları 2015 bütçe ödeneklerinin paylaşımı sırasında da tartışma çıkarmıştı.

Erdoğan'a bütçe yetişmedi, örtülü ödeneğe ortak oldu