AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde çalışamayan esnafa yapılacak desteği duyurdu. Destek verilecek gruplara ilişkin detaylar haberimizde.

Erdoğan’ın açıkladığı destek paketinden kimler yararlanacak?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pandemi nedeniyle esnafa verilecek yeni destekleri açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasına göre birinci gruptaki esnafa 5 bin lira, ikinci gruptaki esnafa 3 bin lira verilecek.

BİRİNCİ GRUP

Erdoğan’ın açıklamasına göre, birinci grup kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, hamamlar, kırtasiyeler, internet kafeler, lunaparklar gibi yerler yer alıyor. Bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapılacak.

İKİNCİ GRUP

İkinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisat, hırdavat, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabı, konfeksiyon, zücaciye, tuhafiye ve kurs işletmeleri yer alacak.

Lokantalar, pastaneler, dondurma, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü, pazarcılar da bu gruba dahil olacak.Bu gruptaki yurttaşlara da yine bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak.