Erdoğan'ın başdanışmanı, avukatlık yaptığı iddiasını yalanladı

Hüseyin Şimşek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Saray’da çifte göreve atanan Mehmet Uçum’un aynı zamanda avukatlık yaparak mahkemelere çıktığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, durumu yalanlamazken iddianın gündeme gelmesi üzerine Mehmet Uçum'dan yalanlama geldi.

HDP Milletvekili Oya Ersoy, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’un üçüncü bir iş olarak bağımsız olması gereken ancak Saray’a karşı kararlar vermesi durumunda soruşturmalara tabi tutulan mahkemelerde aktif görevde olduğunu kaydetti.

HDP’li Ersoy, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a yönelttiği önergesinde, “Uçum’un Cumhurbaşkanlığı’nda görevliyken avukatlık unvanını kullandığı, faaliyette bulunduğu doğru mudur” diye sordu. Uçum hakkındaki hiçbir iddiayı yalanlamayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, önergedeki sorulara karşılık yalnızca, yasayı hatırlatan bir yanıt vermekle yetindi.

UÇUM, İDDİALARI REDDETTİ

Ersoy’un gündeme getirdiği iddia, Mehmet Uçum tarafından reddedildi.

Uçum, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “2015 Haziranında Baroya avukatlık yapmayacağımı bildirdim, vekil olduğum dosyalardan istifa ettim ve sonra asla avukatlık yapmadım, hiç bir mahkemede ve yargısal süreçte görev almadım. Bana saldırmak için yalandan başka bir şey bulamazsınız elbet. Yalanlarınızda boğulacaksınız” dedi.