Erdoğan’ın danışmanıyla Metiner arasında Mehmet Altan kavgası

Yazar Mehmet Altan’ın yargılandığı davadan beraat etmesi ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından İlnur Çevik’in attığı tebrik mesajı, AKP içinde tepki çekti. AKP’li eski vekil Mehmet Metiner İlnur Çevik’e cevap verince Çelik de Metiner’e yanıt verdi. Kavga, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde kimin Erdoğan’ın yanında olup olmadığına vardı.

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin davada mahkeme tutuksuz sanık Mehmet Altan'ın beraat etmesi ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, sosyal medyada açıklamada bulundu.

İlnur Çevik, “Mehmet Altan beraat etti, çook güzel haber” dedi.

erdogan-in-danismaniyla-metiner-arasinda-mehmet-altan-kavgasi-645980-1.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çevik’in mesajının ardından eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “Cumhurbaşkanımızın çevresinde danışman sıfatıyla bulunanların sözlerine dikkat etmeleri gerekir. Kişisel duygularınız ve düşünceleriniz bu kadar önemliyse resmî görevler üstlenmeyin kardeşim! Herkes çok akıllı, bir tek biz mi deliyiz yoksa?” mesajıyla tepki gösterdi.

İlnur Çevik, AKP’den gelen tepkilerin ardından ise “Adalet yerini buldu yargı Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ı suçlu buldu Mehmet Altan’ı da suçsuz” mesajını yayımladı.

Tartışmanın ardından İlnur Çevik, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin sabahında çekildiğini söylediği bir fotoğrafı paylaşarak "16 Temmuz 2016 saat 06.22. Biz Külliye önünde bomba yedik siz neredeydiniz?" diye sordu.

erdogan-in-danismaniyla-metiner-arasinda-mehmet-altan-kavgasi-645981-1.

Çevik'e Metiner'den yanıt gecikmedi. Metiner de 15 Temmuz'da çekilen fotoğrafları paylaşarak şunları kaydetti:

"Siz neredeydiniz diye kastettiğin bensem; biz 15 Temmuz'da Reis'imizin yanındaydık, milletimizle birlikte tankların üstündeydik. Bin düşün bir konuş derim. Biz sizin gibi 16 Temmuzculardan değiliz! Haddini bil!"

erdogan-in-danismaniyla-metiner-arasinda-mehmet-altan-kavgasi-645982-1.