Erdoğan'ın 'gerektiğinde polis olan esnafı'ndan bıçaklı saldırı: Gazeteci Nuh Köklü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bizim medeniyetimizde, esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, hakemdir" ifadelerinin üzerinden çok geçmeden gazeteci Nuh Köklü, İstanbul Kadıköy’de esnaf tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Köklü’nün de aralarında bulunduğu Yeldeğirmeni Dayanışması'ndan bir grup yurttaş akşam saatlerinde Kadıköy’de kartopu oynarken, kartoplarından birinin vitrinine gelmesine sinirlenen bir esnafın saldırısına uğradı. Ağır yaralanan ve Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Köklü hayatını kaybetti.

'BEN DELİYİM, SİLAH GETİRİR SİZE SIKARIM!'
Gazeteci Köklü’nün arkadaşı Avukat Tamer Doğan olayı şöyle anlattı: “Yeldeğirmeni Dayanışması’ndan bir grup arkadaş olarak İç Güvenlik Yasası’na tepki olarak Boğa’da bir etkinliğimiz oldu. Oradan dönerken kartopu oynamaya başladık. Karakolhane’ye girdiğimizde olayın olduğu sokakta köşe başında camına bir tane kartopu geldiğini iddia eden esnaf dışarı çıktı ve çok kaba konuşmaya başladı. Kadın arkadaşlarımız uyardı. Ona rağmen sakinleşmedi ve içeriden beyzbol sopasıyla çıktı. Yaklaşık 10-15 kişiydik. İstesek çok rahat döverdik. ‘Ben deliyim size silah getirir sıkarım, yarın da hastaneden çıkarım’ diye bir beyan da bulundu. Ve sopasını elinden almamıza rağmen gitti içerden ekmek bıçağıyla çıktı. Ekmek bıçağını şuursuzca sallamaya başladı. Ve bir kadın arkadaşımız önüne geçti. Onun omzunun üstünden salladı önce. Ondan sonra başka bir erkek arkadaşımızın montunun göğüs kısmını kesecek şekilde savurdu. Yetmiyormuş gibi Emrah diye bir arkadaşımızı köşeye sıkıştırdığında, Nuh arkadaşımız koşarak yardıma gitti. Nuh onun belinden tutmaya çalışırken kayıp düştü. Nuh yerde sırtüstü yatarken ekmek bıçağını sert bir şekilde sapladı ve Nuh feryat etti. Ayağa kalkabildi. 10-15 adım attı yere yığıldı."

BIÇAĞI SAKLAMIŞ, ELİNİ YIKAMIŞ
Adı Serkan A. şeklinde açıklanan zanlının içeri girip bıçağı saklayacak ve elini yıkayacak kadar pervasız hareket ettiğini aktaran Tamer Doğan, zanlının küfürlü ve tahrik edici konuşmalarına devam ettiğini belirtti.

Görgü tanıkları da saldırganın elinde kanlı bıçağıyla olay yerinde toplanan yurttaşlar tehditler savurduğunu aktardı.

Gayrettepe Emniyeti'nde gözaltına alınan Serkan A.'nın tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yeldeğirmeni Dayanışması: Nuh'u esnafa polislik yetkisi veren iktidar öldürdü