AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, deprem bölgesindeki açıklamalarının ardından hedef aldığı CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi. "İnsanları ölüme terk ettiniz" ifadelerini kullanan Şahin, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanının sözlerini halkımın vicdanına bırakıyorum. İncinen incinsin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın hedef aldığı CHP'li Şahin: 'Gelmediniz' demiyorum, 'insanları ölüme terk ettiniz' diyorum!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararını açıklarken kürsüden hedef aldığı CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan'ın ifadelerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt veren Şahin, İskenderun'da depreme yakalandığını ve bu nedenle ilk gün deprem bölgesinde olduğunu anımsattı.

Meclis kürsüsündeki ifadelerini anımsatan Şahin, "Gelmediniz demiyorum, 'tedbir almadınız, kurtarma yapmadınız, üç gün arama kurtarma ekipleri gelmedi, geldiğinde de malzeme eksikti, insanları ölüme terk ettiniz' diyorum" ifadelerini kullandı.

"HALA BARINMA SORUNUNU ÇÖZEMEDİNİZ"

Şahin, şöyle devam etti: "Günlerce uğranmayan göçükler oldu, hala da var. Şimdi de '33. gündeyiz barınma sorununu hala çözmediniz' diyorum. Bir kez daha çağrımızı yineleyip halkımızın eksiklerinin giderilmesini istiyorum. Deprem bölgelerinde yaşayanlar biliyor neyin ne olduğunu. Cumhurbaşkanının sözlerini halkımın vicdanına bırakıyorum. İncinen incinsin! Bunlarla uğraşacak zamanım yok. Kim doğru kim yanlış takdir halkımızındır.."

NE OLMUŞTU?

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eksik ve yetersiz çalışmalarıyla tepki çeken iktidarı eleştirmişti. "Zamanında gelmediniz, Hatay’ı ölüme terk ettiniz" diyen Şahin, "Hatay’a kefen bile vermediniz, 40’lı 40’lı kıyafetleriyle battaniyelere, bazıları da olmayan bacaklarıyla gömüldüler, bazıları gömülemedi bile, uzun günler sıra beklediler" diye konuşmuştu.

Şahin'in ses getiren konuşmasını seçim kararını açıklarken hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Parlamentoda ana muhalefetin bazı temsilcilerinin garip garip konuşmalarını dinliyorum. Bu zavallılar daha bizim ilk gün bakan arkadaşlarım deprem bölgelerindeydi, bürokratlarımız, teknokratlarımız bölgedeydi. Ben de ikinci gün deprem bölgesine ulaştım. Bir turu böyle tamamladıktan sonra ikinci turda Devlet Bey ile buraları dolaştık. Sayın Destici ile dolaştık. Biz yaralıyız, dertliyiz. Hanımefendi konuşuyor; öyle senin konuştuğun gibi değil. Hatay milletvekiliymiş. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11'inde de çalışmaları sürdürdük" ifadelerini kullanmıştı.