Erdoğan, Görmez’le yaptığı görüşmede İstanbul’da kurulması planlanan İslam Üniversitesi’ni yeniden gündeme getirdi. Üniversitenin öğretici kadrosu için ise IŞİD’in katliamlarına devrim diyen Müslüman Kardeşler’in ruhani önderi Karadavi’yi önerdi

Erdoğan'ın İslam Üniversitesi için önerisi: IŞİD katliamlarına devrim diyen Karadavi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılma kararını, “Yeri, zamanı geldiği zaman teslim edilir. Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir makamdan sonra talip olduğum bir görev vardır. O da ilimdir. İslam dünyasının ilmi hayatına katkıda bulunmak için gayret içinde olacağım” ifadeleriyle duyuran Mehmet Görmez ile AKP Genel Başkanı v Erdoğan’la yaptığı görüşmede İstanbul’da kurulması planlanan İslam Üniversitesi’ni yeniden gündeme geldi. dinihaberler.com adlı sitenin iddiasına göre Görmez, söz konusu üniversitenin kadrosu için rektörlerin yerine imamların yönettiği islami esaslara dayalı hizmet veren El-Ezher Üniversitesi’nden isimleri önerdi. Erdoğann’ın önerdiği isim ise Müslüman Kardeşler’in ruhani önderi olarak bilinen birçok devletin ‘terörist’ diye nitelendirdiği Yusuf el Karadavi oldu. Karadavi IŞİD’in katliamlarını devrim diye tanımlayan isimlerden birisi.

2013 yılında TBMM’de yasası kabul edilen ancak 2015’te kuruluşu rafa kalkan İslam Üniversitesi, Görmez ve Erdoğan görüşmesiyle yeniden gündeme geldi. Görmez’in “Türkiye Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” adıyla kurulması planlanan üniversitenin akademik kadrosu için Erdoğan’a önerdiği isimler dikkat çekti.

‘Fatih’in hayalini Erdoğan gerçekleştiriyor’
Fatih Sultan Mehmet’in hocası Akşemsettin’e, “Cihanda ne kadar din ve fen ilimlerinde mütehassıs şahsiyet varsa tamamının İstanbul’da toplanmasını ve medrese eğitimi vermesini istiyorum” sözlerini Erdoğan’a hatırlatan Görmez, dünya genelinde uluslararası bir İslam Üniversitesi olmadığını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’na yakınlığıyla bilinen yayın organları, önümüzdeki günlerde hayata geçmesi planlanan projeyi, “Fatih ve Akşemsettin’in hayalini Erdoğan ve Görmez gerçekleştiriyor” ifadeleriyle duyurdu.

“Erkeği emziren kadınlar tacizden kurtulur”
Görmez, Erdoğan’la yaptığı görüşmede İstanbul’a Uluslararası İslam Üniversitesi kurulmasının zamanı geldiğini söyleyerek, üniversitenin akademik kadrosu için ise, Mısır’da bulunan ve rektör yerine imam tarafından yönetilen El-Ezher Üniversitesi’nden “alimler”i önerdi. Öğrenci kabul şartları arasında “Kuran’ı ezbere bilmek” olan El-Ezher Üniversitesi, “İşyerindeki erkeği emziren kadınlar tavizden kurtulur” şeklinde verdiği fetvayla biliniyor. El-Ezher Üniversitesi’nin, AKP’nin Yüksek Öğretim Denklik Yönetmeliği’nde 2010 yılında yaptığı değişiklikle, Türkiye’de denkliği bulunuyor.

Karadavi’yi önerdi
Görmez’in, IŞİD’in Musul işgalini “Sünni devrimi” olarak yorumlayan Karadavi’nin de kurulması planlanan İslam Üniversitesi’nde görev almasını istediği öğrenildi. Daha önce, teröre destek verdiği iddiasıyla çok sayıda Arap ülkesinin yanı sıra ABD’nin “terör listesi”nde yer alan Karadavi’ye destek açıklaması yapan Görmez’in, İstanbul’da kurulması planlanan İslam Üniversitesi için bu ismi önermesi dikkat çekti.