Erdoğan'ın Japon atasözü diyerek alıntıladığı 'düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur' sözünün Japon atasözü olmadığı öğrenildi.

Erdoğan'ın 'Japon atasözü' diyerek alıntıladığı sözün, Japon atasözü olmadığı ortaya çıktı

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs vesilesiyle gençlerle buluşma etkinliğinde Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkileri anlatmak için "Japonların, 'düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur' diye atasözü vardır" ifadelerini kullandı.

Ancak Erdoğan'ın kullandığı bu sözün Japon atasözü olmadığı öğrenildi.

Uzun yıllar Türkiye'de yaşayan Japon Yoshi Enomoto, Erdoğan'ın videosunu alıntılayarak "Sayın Başkan Erdoğan. Bu kelimeyi internette Japonca'da defalarca aradım. Hatta birkaç Japon atasözü sözlüğüne baktım. Ancak böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm. Saygılarımla. Uzun zamandır sosyal medyada paylaşılan "Japon" atasözüleri ile mücadele ediyorum çünkü gördüğüm kadarıyla %90'ı gerçek değil. İnsanlar da Japon atasözü olduğunu düşünüp paylaşmaya devam ediyor. Yayılan bilgilerin doğruluğu kontrol etmek bizim elimizde," diye yazdı.