AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 20 Temmuz'da Kuzey Kıbrıs'ta açılışını yaptığı Ercan Havalimanı yeni terminal binasının elektronik sistemleri çöktü. Yolcular, yaşadıkları sorunu alkışlarla protesto etti.

Kaynak: ANKA
Erdoğan'ın Kıbrıs'ta açılışını yaptığı yeni terminal binasında elektronik sistem çöktü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Kuzey Kıbrsı Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binasının elektronik sisteminin çökmesine yolcular alkışlarla tepki gösterdi.

Erdoğan’ın 20 Temmuz'da açılışını yaptığı Kuzey Kıbrıs Ercan Havalimanı yeni terminal binasının elektronik sistemleri,dün çöktü.

Açılışının ikinci gününde bavul taşıma bantları durunca yolcular uçaklarına yetişemedi.

Klimaların çalışmadığı yeni terminal binasında sık sık elektrikler kesildi. Kimlik kontrolü yapan uçuş görevlileri ise yolcuların tepkileri ile karşılaştı.

Uzun kuyrukların oluştuğu kontuarların önünde ise yolcular yaşanan sorunu alkışlarla protesto etti.

"PİST ULUSLARARASI UÇUŞLAR İÇİN KULLANILACAK"

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'sıcak para' arayışı kapsamında Körfez'e yaptığı ziyaretlerin ardından 20 Temmuz'da, özel uçağı ile gittiği Kuzey Kıbrıs'ta Ercan Havalimanı Yeni Terminal ve Pisti'nin açılışını yapmıştı.

Erdoğan, "Kıbrıs Türkleri, Ercan Tavsiyeli Hava Sahası içinde Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü standartlarında hava trafik hizmeti sağlıyor. Havalimanında gelişmiş teknoloji ve Türk misafirperverliğiyle yerli ve yabancı yolculara hizmet sunulmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir" demişti.