Erdoğan’ın, Muhammed Emin Saraç’ın yaşamını yitirmesi ardından verdiği taziye ilanlarına dikkat çeken Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, “Erdoğan’ın ‘kıymetlisi’ gazeteler belli oldu” dedi.

Erdoğan’ın ‘kıymetlisi’ gazeteler belli oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hocam’ dediği isimlerden Muhammed Emin Saraç’ın yaşamını yitirmesi ardından verdiği taziye ilanları dikkat çekti. Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, “Erdoğan’ın ‘kıymetlisi’ gazeteler belli oldu” dedi.

Erdoğan’ın verdiği ilanları Twitter hesabından değerlendiren Bildirici, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kıymetlisi” gazeteler belli oldu! Erdoğan, M. Emin Saraç için Akşam, Yeni Şafak, Hürriyet, Sabah, Yeni Akit’e yarım sayfa başsağlığı ilanı verdi. İktidara uzak olanları geçtim, Erdoğan, Türkiye ve Milliyet’e bile ilan vermemiş. Enteresan bir tavır.”

Bildirici, ikinci mesajında ise Türkiye gazetesine de ilan verildiğini belirtti.

Erdoğan’ın taziye ilanlarında şunlar yazıyor:

"Kıymetli İslam alimi Muhammed Emin Saraç Hoca'mızın vefatından derin bir teessür duydum. İslam'ın doğru şeklide anlatılmasına ve yaşanmasına adadığı ömrü boyunca yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce talebe yetiştiren muhterem hocamızı her zaman saygıyla, hayırla ve duayla yad edeceğiz. Muhammed Emin Saraç Hoca'mıza Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, başta ailesi olmak üzere, talebelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

ERDOĞAN CENAZEYE KATILDI

YÖK Başkanı Yekta Saraç ve kamuoyunca ‘Alo Fatih’ olarak bilinen Fatih Saraç’ın babası olan Emin Saraç için bugün Fatih Cami’nde cenaze töreni düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerinin alınmadığı gözlenen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Tansu Çiller ve Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ da törene katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Şu anda musallada Hakk'a uğurlayacağımız muhterem hocamızı imam hatip okulları yıllarından itibaren tanıyorum. O günden son dönemde yaşadığı sıkıntılara kadar zaman zaman ziyaretlerine de gittim. Bu ziyaretlerimde de kendisinden çok ama çok istifade ettim.

Hocamız gerçekten ömrü bir muhaddis olarak gerek tefsir, fıkıh ilminde olsun hocamız hep öncülük etti. Hep bu noktada ön aldı. Dolayısıyla onun rahle-i tedrisinde bulunanlar da bundan sonraki süreci aynı anlayışla sürdüreceklerdir. Onların da vebali olur. Aldıkları emaneti sürdürmeleri lazım.

Biz kendisini hep bir muhaddis, bir müfessir olarak iyi bildik, iyi tanıdık. Yakından tanıma fırsatını da bulduğumuz için mutluyuz. Rabbim, ebedi alemde de bizleri haşr-u cem eylesin."