AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi öncesinde AKP teşkilatı tarafından imamlardan miting için cemaat toplanmasının istenmesine CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan tepki gösterdi.

Erdoğan'ın mitingi için imamın aranmasına CHP’li Murat Bakan’dan tepki

BİRGÜN EGE

İzmir Buca Müftülüğü’nde görevli imam hatip Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı miting öncesinde AKP Buca İlçe Başkanlığı’ndan arandığını söyledi. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’de imamların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi için aranması ve cemaatin mitinge getirilmesinin istenmesine tepki gösterdi. 

Bakan, şunları söyledi: “Seçim çalışması yaparken bugün, bir haber aldık. Cumhurbaşkanı’nın mitingine insan bulamadıkları için Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitinge; tek tek camileri arıyorlar, camilerin imamlarına ‘cemaati toplayıp mitinge getireceksiniz’ diyorlar. Bu baskıya bir imam direniyor. Buca’da, Yusuf isimli imam kardeşimiz, genç bir imam; diyor ki ben Cuma hutbelerimde siyaset yapmıyorum. ‘Ahlaklı insan olun’ diye vatandaşa telkinde bulunuyorum. Ben nasıl cemaatimi bir siyasi partinin arkasına götürürüm, hayır diyor. Ve tehdit ediyorlar. Diyorlar ki, seni işinden, ekmediğinden edeceğiz.”

Dün Torbalı’da cami imanının hutbede siyaset yaptığı için caminin boşaldığını hatırlatan Bakan, “Bugün de bir imam siyaset yapmadığı için tehdit ediliyor. Ben bu imamın yaptığı davranışı, saraya karşı Kuvayı Milliye’nin yanında duran Rıfat Börekçi ve 150 arkadaşına benzetiyorum. Böyle imamlarımız var. Aydın imamlarımız var. Camiye siyaset sokmayan imamlarımız var. Ama bunlar camiye, kışlaya sokuyorlar. Yapacak bir şeyleri yok. Din tüccarlığı yapıyorlar. Dini istismar ediyorlar. Az kaldı. Ne camiye siyaset sokacağız, ne kışlaya siyaset sokacağız” dedi.