AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’le 5 martta görüşeceklerine dair açıklamalarına Rusya’dan bir yanıt daha geldi. Peskov, “O gün Putin’in başka planları var” dedi

Erdoğan’ın ‘Putin’le görüşeceğiz’ iddiasına Rusya’dan yanıt: Başka işleri var

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le 5 Mart’ta İstanbul’da görüşebileceklerine dair açıklamalarına Rusya’dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in planında böyle bir görüşmenin bulunmadığını söyledi.

Erdoğan, konu hakkında dün ve önceki gün yaptığı açıklamalarda, şu ifadeleri kullanmıştı:

“5 Mart itibarıyla, yeri büyük ihtimalle İstanbul olacak. İkili, dörtlü meselesini görüşmelerle devam ettireceğiz.”

“En kötü ihtimalle Sayın Putin'le 5 Mart'ta bir araya gelmemiz mümkün olabilir.”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a basın toplantısında Putin'in 5 Mart'ta İstanbul'a gitmeyi planlayıp planlamadığı soruldu.

Peskov, “Şu anda Putin'in planlarında 5 Mart'ta böyle bir görüşme yapılması yer almıyor. Putin'in 5 Mart için farklı iş planları mevcut” yanıtını verdi.

Peskov, İdlib'deki krize ilişkin istişarelerin devam etmesi için Rusya ile Türkiye arasında uzmanlar düzeyinde çalışma görüşmeleri yapıldığının da altını çizdi.

MOSKOVA’DAN DÖRTLÜ ZİRVEYE DE VİZE ÇIKMAMIŞTI

Erdoğan’ın Almanya, Fransa ve Rusya ile yapmak istediği dörtlü Suriye görüşmesine de Moskova’dan vize çıkmamıştı. Erdoğan, geçen hafta sonunda Rusya Devlet Başkanı Putin, Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptığı telefon görüşmeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sayın Macron ile Merkel ve Sayın Putin arasında tam bir ittifak söz konusu değil. Fakat en kötü ihtimalle 5 Mart'ta bizim Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir. Bu bir araya gelişte de biz telefonun ötesine geçip, yüz yüze bu görüşmeleri yapma konumunda olacağız" diye konuşmuştu.

Rusya, dörtlü zirveyi reddederken Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Erdoğan ile Putin arasında görüşme planlanmadığını belirterek, “İkili bir temas konusunda görüşmeler yapmıyoruz. Ancak çok taraflı formatta olası bir toplantı için çalışmalar sürüyor” demişti.