Erdoğan'ın savcıları yine işbaşında: İzmit’te boykota katılan 29 kişiye 'hakaret' soruşturması

Aradan bir ay geçmesine rağmen, Laik ve bilimsel eğitim için 13 Şubat’ta düzenlenen boykot sırasında bu kez İzmit'teki iş bırakma eylemi ve protesto yürüyüşüne katılan 29 kişi hakkında, ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret’ gerekçesiyle soruşturma açıldı.

İzmit Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine polis, aralarında Eğitim Sen Kocaeli Şubesi'nden altı yöneticinin de bulunduğu 29 kişinin ifadelerini almaya başladı. Polisin ifade tutanağında, Erdoğan'a yönelik gösteri sırasında attıkları sloganla hakaret edildiği yer aldı.

Boykotun hemen öncesinde de aynı suçlamayla, eylemin düzenleyicilerinden Birleşik Haziran Hareketi’nin İzmir İl Koordinasyonu üyesi Onur Kılıç gözaltına alınarak haftalarca tutuklu kalmış ve yine boykotun ardından çok sayıda Haziran üyesi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İzmit’te haklarında soruşturma açılanlar arasında ÖDP İl Başkanı Osman Bahçeci, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, Eğitim-Sen Şube Yöneticileri Metin Temel, Osman Ergün, Selami Kafkas, Çağla Aslan, Göksal Yılmaz, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ünal Özmural, Halkevleri Şube Başkanı Yaşar Seğmen, SYKP İl Temsilcisi Çetin Ak, HTKP İl Temsilcisi Barbaros Tantan da bulunuyor.